menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzaszörp (mami)


Írta:

Elk. idő: 3 nap
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 1/2 kg cukor
7 1/2 l víz
10 dkg borkósav
1 kk szalicil
15-20 bodzavirág
3 db citrom
A cukrot és a vizet sziruppá főzzük.

Elkészítés:


Kihűlés után hozzákeverjük a borkősavat és a szaéocolt. 15-20 bodzavirágot teszünk a tetejére, majd beleszeletelünk 3 citromot. 2-3 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegelbe töltjük.

Bodzaszörp (mami)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnaszörp TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL!!!!!
Málnaszörp TARTÓSÍTÓ NÉLKÜL!!!!!

a megmosott málnát egy lábosba tettem, kezemmel összetörtem.. ráöntöttem a vizet, hozzá tettem a cukrot és felfőztem... ekkor levettem a gázról és egy nagyméretű sűrű szűrön alapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banános, narancsos shake
Banános, narancsos shake

A banánt, a narancslevet, a joghurtot és a mézet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és felöntjük az ásványvízzel.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Málnaszörp
Málnaszörp

1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Horchata : frissítő spanyol mandulatej
Horchata : frissítő spanyol mandulatej

A mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk