3 1/2 kg cukor
7 1/2 l víz
10 dkg borkósav
1 kk szalicil
15-20 bodzavirág
3 db citrom
A cukrot és a vizet sziruppá főzzük.
Kihűlés után hozzákeverjük a borkősavat és a szaéocolt. 15-20 bodzavirágot teszünk a tetejére, majd beleszeletelünk 3 citromot. 2-3 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és üvegelbe töltjük.
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA zöld diót jól mosd meg, majd vágd fel négy részre. Ehhez a művelethez érdemes gumikesztyűt húzni. A feldarabolt diókat rakd egy nagy befőttesüvegbe, öntsd le pálinkával vagy vodk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spenótot egy nagy tál hideg vízbe szórjuk, pár percig hagyjuk állni, majd kipecázzuk a tetejéről. Itassuk le a vizet róla papírtörlővel, vagy dobjuk saláta centrifugába. A turmi...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű5 db nagy almát vágjunk cikkelyekre, és vegyük ki a magházrészt. Tegyük a darabokat sütőpapírral borított tepsire, és egyenletesen szórjuk be őket 10 evőkanál barnacukorral. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű