3 db 5l-es üveget veszek 1 egységnek
8 kg cukor,
9 db citrom,
60g citromsav,
3 kiskanál natrium-benzoát.
http://kreativanyabanya.blogspot.hu/
Egy fazékban karamellizálok 2 kg cukrot, majd ráöntök 3l vizet. Nem kell aggódni, ha hirtelen összeugrik a karamell, majd lassan felolvad. Ezt felforralom. Egy másik fazékban 7l vízhez adok 6kg cukrot, és ezt is felforralom. Amikor kész, akkor összeöntöm a 2 levet. Amíg picit lehűl, addig megmosom a bodzát (nem kell agyon áztatni és mosni!), levágom a virágokat a száráról, majd beleteszem az üvegekbe, úgy, hogy legalább félig legyen minden üveg. Belekarikázom a citromot, beleteszem a citromsavat, a nátrium-benzoátot. Amikor langyosra hűlt a szirup, ráöntöm a bodzára, majd lefedem, és 4 napig így tárolom. 4 nap után leszűröm szűrőn és gézen is, és üvegekbe töltöm. 20 db fél literes üveg kell hozzá.
Az epreket megmossuk, és belerakjuk a turmixgépbe. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és legnagyobb fokozaton összeturmixoljuk. Egy szép darab epret használhatunk díszítésnek.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA málnából 5 dkg-ot félreteszünk, a többit edénybe szórjuk, ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk. Miután felforr, kb. 5 percig lassú tűzön tovább főzzük, majd k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A mézet hőálló pohárba öntjük, beletesszük a szegfőszeget, szegfőborsot,és a narancsszeletet, majd a pohárba öntjük a narancslevet és a rumot, utána beletesszük a rúd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kicsavart, átszűrt narancslevet, a tejet és a tojássárgákat a cukorral együtt turmixgépben habosra keverem. 2. Poharakba öntöm, s a habos ital tetejét meghintem őrölt fahé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű