Családireceptkönyv.hu

Bodza szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db 5l-es üveget veszek 1 egységnek

8 kg cukor,
9 db citrom,
60g citromsav,
3 kiskanál natrium-benzoát.

http://kreativanyabanya.blogspot.hu/

Elkészítés:


Egy fazékban karamellizálok 2 kg cukrot, majd ráöntök 3l vizet. Nem kell aggódni, ha hirtelen összeugrik a karamell, majd lassan felolvad. Ezt felforralom. Egy másik fazékban 7l vízhez adok 6kg cukrot, és ezt is felforralom. Amikor kész, akkor összeöntöm a 2 levet. Amíg picit lehűl, addig megmosom a bodzát (nem kell agyon áztatni és mosni!), levágom a virágokat a száráról, majd beleteszem az üvegekbe, úgy, hogy legalább félig legyen minden üveg. Belekarikázom a citromot, beleteszem a citromsavat, a nátrium-benzoátot. Amikor langyosra hűlt a szirup, ráöntöm a bodzára, majd lefedem, és 4 napig így tárolom. 4 nap után leszűröm szűrőn és gézen is, és üvegekbe töltöm. 20 db fél literes üveg kell hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almabólé alkoholmentesen
Almabólé alkoholmentesen

Az almalevet öntsük lábasba és kezdjük el főzni. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot és fahéjat. ha felforrt, poharakba töltjük és jóízűen megisszuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Műzlis gyümölcsturmix
Műzlis gyümölcsturmix

Összeturmixoljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbér tea megfázásra
Gyömbér tea megfázásra

Tegyük oda a vizet melegedni, mikor eléri a forráspontot, tegyük bele a meghámozott gyömbéreket, felvághatjuk nagyobb darabokra is. Főzzük 10 percen keresztül, majd vegyük le a tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk