Családireceptkönyv.hu

Bodza szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db 5l-es üveget veszek 1 egységnek

8 kg cukor,
9 db citrom,
60g citromsav,
3 kiskanál natrium-benzoát.

http://kreativanyabanya.blogspot.hu/

Elkészítés:


Egy fazékban karamellizálok 2 kg cukrot, majd ráöntök 3l vizet. Nem kell aggódni, ha hirtelen összeugrik a karamell, majd lassan felolvad. Ezt felforralom. Egy másik fazékban 7l vízhez adok 6kg cukrot, és ezt is felforralom. Amikor kész, akkor összeöntöm a 2 levet. Amíg picit lehűl, addig megmosom a bodzát (nem kell agyon áztatni és mosni!), levágom a virágokat a száráról, majd beleteszem az üvegekbe, úgy, hogy legalább félig legyen minden üveg. Belekarikázom a citromot, beleteszem a citromsavat, a nátrium-benzoátot. Amikor langyosra hűlt a szirup, ráöntöm a bodzára, majd lefedem, és 4 napig így tárolom. 4 nap után leszűröm szűrőn és gézen is, és üvegekbe töltöm. 20 db fél literes üveg kell hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bodza szörp /bodzavirág teából/
Bodza szörp /bodzavirág teából/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaólikör
Kakaólikör

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a kakaót. A tejet a tejszínnek felforraljuk és lehűtjük. Aztán hozzákeverjük a tojásos masszát, végül a rumot. Üvegekbe rakjuk, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Francialikör
Francialikör

A ribizlit edénybe tesszük és addig főzzük, míg míg a szemek széthasadnak. Egy nagy uborkás üvegbe ( 5 l) rajuk a ribizlit, szegfűszeget, fahéjat és a bort. 4-5 napig érleljük hűvö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bűbájkoktél
Bűbájkoktél

A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szedjük / szeljük majd kb. 3 teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk