2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
Az almát hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd fokozatosan adagolva felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy
igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni. Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még
1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
♥ ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk.
♥ Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1 kg legyen.
A diót nagyon alaposan megmossuk, összevágjuk, majd beletesszük a pálinkába. Az alkoholban ázó diót hagyjuk lezárt tető alatt kb 2 hétig. 2 hét után lazán törjük össze a szegfűs...
Elkészítési idő: 3-4 hét Nehézség: KözepesA banánt, a narancslevet, a joghurtot és a mézet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és felöntjük az ásványvízzel.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 1. A lereszelt gyömbért leöntjük a fél liter forró vízzel és öt percig állni hagyjuk. 2. Meghámozzuk a narancsot és kockára vágjuk, majd gyömbéres vízhez adjuk, ah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehéz