Családireceptkönyv.hu

Rostos almalé


Írta:

Adag: 4-5 l ivólé
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav

Elkészítés:


Az almát hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd fokozatosan adagolva felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy
igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni. Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még
1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk.
♥ Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1 kg legyen.

Rostos almalé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Mézes diópálinka
Mézes diópálinka

A diót nagyon alaposan megmossuk, összevágjuk, majd beletesszük a pálinkába. Az alkoholban ázó diót hagyjuk lezárt tető alatt kb 2 hétig. 2 hét után lazán törjük össze a szegfűs...

Elkészítési idő: 3-4 hét
Nehézség: Közepes
share
Avatar Banános, narancsos shake
Banános, narancsos shake

A banánt, a narancslevet, a joghurtot és a mézet összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és felöntjük az ásványvízzel.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres narancsos mentás tea
Gyömbéres narancsos mentás tea

ELKÉSZÍTÉS 1. A lereszelt gyömbért leöntjük a fél liter forró vízzel és öt percig állni hagyjuk. 2. Meghámozzuk a narancsot és kockára vágjuk, majd gyömbéres vízhez adjuk, ah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Vajsör SZERK. ALATT
Vajsör SZERK. ALATT

A vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk