menu

Családireceptkönyv.hu

Cinzano


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg rizs, 1,5 kg cukor, 10 dkg mazsola, kevés darabos fahéj, 4-5 szem szegfűszeg, 3 citrom, vaníliarúd darabok, 3,5 l langyos víz, 1 dkg élesztő.

Elkészítés:


Egy 5 l -es befőttes üvegbe beletesszük a rizst, majd a többi anyagot, a citromokat karikára vágva. 3-4 hétig állni hagyjuk, többször keverjük meg. Ha megérett, üvegekbe leszűrjük, és pici borként teszünk bele, a letisztulás érdekében. Minél tovább áll, annál finomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Grog
Grog

Készítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét önt...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Kinderriegel likőr
Kinderriegel likőr

A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Az 5 l-es üvegünket alaposan kimossuk. A bodza virágok szedésénél ügyeljünk, hogy a virágpor rajta maradjon a virágokon, alaposan át bogarásszuk és átmossuk. Elhelyezzük az üveg al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rozmaring szörp
Rozmaring szörp

A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk