2dc kristálycukor,
2 doboc tejszín,
1 kis zacsko capuccino,
1dl víz,
1dl rum, vagy vodka.
2dc kristálycukrot karamelizálni, 2doboz tejszínt beleöntjük de ne forrjon fel, 1kiszacskó capuccino 1dl vízzel leforrázni, amikor kihül minden összekeverjük 1dc rummal vagy vodkával..
Csipkebogyólikőr1 kilogramm csipkebogyót vagdalj össze apróra, és önts rá 1,5 liter pálinkát. Legjobb az alma, mert ennek nincs szaga. Keverj hozzá körülbelül 20 dekagramm cukrot -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy 1,5 l-es befőttes üvegbe tettem és kamrapolcon hagytam érni. Nálam elfelejtődés/lustaság miatt úgy 10 hétig lubickoltak a hozzávalók a vodkában, de fele idő is e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínbe tördeljük bele az étcsokit és melegítsük forráspontig, hogy jól elolvadjon benne a csokoládé. A cukrot karamellizáljuk meg, majd óvatosan öntsük hozzá a csokis tejszín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet többször váltott hideg vízben lemossuk. Ha nem nagyon szennyezett, elég folyóvíz alatt mosni. Szárairól leszedjük a leveleket. Egy tálba tesszük a citromfüvet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű