1 citrom
1 alma
3 dl pasztőrözött tej
1 kk. méz
Meleg vízben alaposan megmosunk egy citromot és egy almát. Az almát meghámozzuk, daraboljuk, a citromot citromfacsarón jól kisajtoljuk. Tejjel és a mézzel sima állagig turmixoljuk. Azonnal tálaljuk.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A citrom levét kifacsarjuk ügyelve a magokra. A turmixba beleöntünk mindent: gyümölcsök, citromlé, ásványvíz. Simára turmixoljuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűMinden gyümölcsöt lehetőleg egyenlő nagyságú kockára vágunk. A ribizliket leszárazzuk, megmossuk. Beletesszük egy nagyobb tálba, ráöntjük a sangria gyümölcsbort. Ráfacsarjuk a lim...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFél liter tejszínbe keverj bele 10 dekagramm cukrot, és forrald össze a kettőt. Keverj hozzá három tubus sűrített tejet és 1 deciliter erős feketekávét, végül 3-4 deciliter pálinká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legegyszerűbb módszer, ha egy liter forrásban lévő vízbe két teáskanál fakérget teszünk, majd lassú tűzön 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lángról, és 20-30 percig pihentet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű