8 közepes db sárgarépa
2 db alma (vagy körte)
2 db szilva
0.5 db ananász (friss, elhagyható)
1 db kígyóuborka
1 db karalábé (zsenge, elhagyható)
0.5 db cékla
1 citromból nyert citromlé (kifacsart)
1 narancsból nyert narancslé (kifacsart)
4 szál petrezselyem
10 dkg sóska (vagy saláta)
1 dl víz
Mossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket.
Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel.
Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét.
Ha olyan gépünk van, akkor a sóska és a petrezselyem is mehet bele, de ha nem, akkor inkább tegyük egy turmixgépbe.
Turmixgépben a sóskát és petrezselymet kevés vízzel pépesítjük.
Ezután hozzáöntjük a többihez, és lassan kortyolgatva fogyasszuk.
Ebből a mennyiségből kb 1liter levet kapunk.
A zöld diót jól mosd meg, majd vágd fel négy részre. Ehhez a művelethez érdemes gumikesztyűt húzni. A feldarabolt diókat rakd egy nagy befőttesüvegbe, öntsd le pálinkával vagy vodk...
Elkészítési idő:Az epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd a magoktól átszűrjük. Mivel további édesítőket nem tartalmaz, a szirup mennyiségét az eper édességét...
Elkészítési idő:Öntsd a tejet egy lábasba, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Várd meg, amíg felforr a tej, majd vedd alacsonyabbra a gázt, és 10 percig főzd, addig, amíg a fűsze...
Elkészítési idő: 10 percA tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A toj...
Elkészítési idő: 25perc