8 közepes db sárgarépa
2 db alma (vagy körte)
2 db szilva
0.5 db ananász (friss, elhagyható)
1 db kígyóuborka
1 db karalábé (zsenge, elhagyható)
0.5 db cékla
1 citromból nyert citromlé (kifacsart)
1 narancsból nyert narancslé (kifacsart)
4 szál petrezselyem
10 dkg sóska (vagy saláta)
1 dl víz
Mossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket.
Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel.
Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét.
Ha olyan gépünk van, akkor a sóska és a petrezselyem is mehet bele, de ha nem, akkor inkább tegyük egy turmixgépbe.
Turmixgépben a sóskát és petrezselymet kevés vízzel pépesítjük.
Ezután hozzáöntjük a többihez, és lassan kortyolgatva fogyasszuk.
Ebből a mennyiségből kb 1liter levet kapunk.
A narancslevet, vagy a narancsok kifacsart levét a fahéjjal és szegfőszeggel együtt kb. 5 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Közben a teát 5-6 dl forró vízzel elkészítjük és a...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük. Lime szelettel, koktél cseresznyével díszíthetjük.
Elkészítési idő: 15 percFogok egy ötliteres befőttes üveget. Kisebbel nem érdemes, mert eléggé fogy. Az üveg aljára nagyjából egy ujjnyi vastagon barna nádcukrot szórok, abból az igazi, kávésan melaszos f...
Elkészítési idő:5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: