Hozzávalók:
1 kg füge
2.5 liter víz
1 kg cukor
1 dkg borkősav
1 dkg sörélesztő
1 kg. préselt fügét megmosunk, félbevágjuk, és üvegbe tesszük. 2,5 l. vízben feloldunk 1 kg. cukrot, 1 dkg. borkősavat és 5 percig forraljuk. Miután kihűlt hozzáadunk 1 dkg. sörélesztőt (Kertészet boltok, gazda bolt, borászati bolt), és az egészet rátöltjük a fügére, vászonnal lekötjük, szobahőmérsékleten kb. 2 hétig érleljük. Közben naponta többször megkavarjuk. Miután leülepedett, kisebb demizsonba átfejtjük. A seprőt a fenti mennyiségű vízzel és cukorral feltöltjük, két hétig érleljük, majd leszűrjük, és az első erjesztésű borhoz töltjük. Megvárjuk, míg leülepszik, és megtisztul, utána palackozhatjuk. Vigyázat nagyon finom, és becsapós!
Jól összekeverni a hozzávalókat.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cukrot, citromsavat , csipet sót kevés langyos vízzel jól elkeverem egy kisebb edényben. Beleöntöm a nagy üvegbe. Feltöltöm 70% ra vízzel. A leöblített virágokat fejjel lefelé be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepessszekeverjük, és felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük,míg épp elkezd sercegni. Félretesszük hűlni. Amíg hűl, összekeverjük a wh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz