2-3 liter must
A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd további 30 percig forraljuk. Azonnal csavaros tetejű sterilizált üvegekbe (legegyszerűbb, ha az elmosott üvegeket 5 percre 750 wattra állított mikróba tesszük, vigyázat!!! csak konyhai fogókesztyűvel nyúljunk hozzá, mert forró lesz) merjük, majd a tetejét rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba téve hűtjük ki. A kamrába téve tároljuk. Mivel a forralás során sűrűsödik, ezért fogyasztáskor kevés vízzel, vagy szódával hígíthatjuk.
Egy edénybe öntöm a tejszínt és a tejet. Majd beletördelem a csokit és a cukrot. Felteszem melegíteni, de nem forralni. Nem szabad, hogy felforrjon mert összecsomósodik a csoki....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot, a színezéket, és a tejet. A keményítőt néhány kanál vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a csokihoz. A tejszínhabot,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű4 citromot az 5-bol meghamozunk, ugy hogy a feher reszt teljesen levagjuk rola. Aztan a meghamozott citromokat , felvagjuk kockakra, a meret mindegy mert aztan ossze lesz turmixo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy keverőpohárban elkeverjük, majd jéggel kibélelt pohárba töltjük. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/white_russian_koktel_recept#sthash.AJZ...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű