2-3 liter must
A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd további 30 percig forraljuk. Azonnal csavaros tetejű sterilizált üvegekbe (legegyszerűbb, ha az elmosott üvegeket 5 percre 750 wattra állított mikróba tesszük, vigyázat!!! csak konyhai fogókesztyűvel nyúljunk hozzá, mert forró lesz) merjük, majd a tetejét rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba téve hűtjük ki. A kamrába téve tároljuk. Mivel a forralás során sűrűsödik, ezért fogyasztáskor kevés vízzel, vagy szódával hígíthatjuk.
A beleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben a kávét 3/4 óráig forraljuk, majd hozzátesszük a komlót, ismét 3/4 óráig forraljuk, majd a cukorral ismét, de 10 percig. Lehúzuk a tűzről. Amikor teljesen kihült, beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A céklát és a kisebb darabokra vágott almát mézzel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Kellemes, értékes ital elsősorban reggelire, de a nap bármely időszakáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTököt előfőzni. Alaposan turmixolva, pépesítve.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű