Családireceptkönyv.hu

Must tartósítása


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2-3 liter must

Elkészítés:


A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd további 30 percig forraljuk. Azonnal csavaros tetejű sterilizált üvegekbe (legegyszerűbb, ha az elmosott üvegeket 5 percre 750 wattra állított mikróba tesszük, vigyázat!!! csak konyhai fogókesztyűvel nyúljunk hozzá, mert forró lesz) merjük, majd a tetejét rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba téve hűtjük ki. A kamrába téve tároljuk. Mivel a forralás során sűrűsödik, ezért fogyasztáskor kevés vízzel, vagy szódával hígíthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Feketeribizli likőr (Stahl)
Feketeribizli likőr (Stahl)

1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggy-tej shake
Meggy-tej shake

Turmixolás után tejszínhabbal szolgálhatjuk fel, és aprított meggydarabkákkal diszítjetjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Narancsos forró csoki
Narancsos forró csoki

A narancs héját mosd meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon f...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
CSOKOLÁDÉ LIKŐR
CSOKOLÁDÉ LIKŐR

A tejszínhabokat kikeverem, hozzáadom a cukrot és a kis csomag 3in1 nescafe-t, vaníliás cukrot, és az olvasztott csokoládét. Felhígítom tejjel hogy joghurt szerű állagot kapjak maj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk