2-3 liter must
A kipréselt szőlőlevet 1 éjszakán át hűtőszekrényben tároljuk. Ezalatt az idő alatt a must leülepszik. Másnap a tiszta lét óvatosan leöntjük róla. Nagy lángon felforraljuk, majd további 30 percig forraljuk. Azonnal csavaros tetejű sterilizált üvegekbe (legegyszerűbb, ha az elmosott üvegeket 5 percre 750 wattra állított mikróba tesszük, vigyázat!!! csak konyhai fogókesztyűvel nyúljunk hozzá, mert forró lesz) merjük, majd a tetejét rátéve 5 percre fejtetőre állítjuk. Száraz dunsztba téve hűtjük ki. A kamrába téve tároljuk. Mivel a forralás során sűrűsödik, ezért fogyasztáskor kevés vízzel, vagy szódával hígíthatjuk.
http://panitakedvencei.blogspot.co.uk/2012/09/must-tartositasa.html
A krém szódát öntsük bele egy lábasba és kezdjük el forralni. Közben a vajat és a cukrot olvasszuk meg, amíg a cukor fel nem oldódik. A vaj és cukor keverékét öntsük hozzá a forrás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat shakerbe rakjuk, majd a tört jéggel alaposan összerázzuk. Poharakba szűrjük, és citromkarikával, illetve ízlés szerint mentalevéllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele r...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűEgy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük. A mentaleveleket me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű