2 evőkanál reszelt friss gyömbér ( kb.10 dkg )
25 dkg cukor
125 ml víz
1 citrom leve
1/8 teáskanál száraz élesztő
kb. 2 liter víz
A díszítéshez: jégkocka, citromkarika, citromfű
Rendkívül frissítő, aromás, picit csípős ízű üdítő.
A gyömbér vásárlásakor bővebben számoljunk a tisztítás miatt, vegyünk legalább 13-15 dkg-ot. A gyömbért meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük. A reszelt gyömbért, a cukrot, a vizet és a citromlevet összefőzzük, míg a cukor el nem olvad, majd hűlni hagyjuk kb. 1 órán keresztül. Leszűrjük, beleöntjük egy 2 literes üvegbe, hozzáadjuk a száraz élesztőt, majd felengedjük vízzel. 2 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
A banánt megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gyümölcslevet vagy vizet, valamint a gyüm...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal díszítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt a csokival (fahéjjal, vaníliával) gőzfürdő felett felolvasztottam. 2. Hozzákevertem a cukrot, majd a forró tejet.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd lassú tűzön felolvasztjuk a tejszínben. Hozzáadjuk a cukrot és a tejet, végül az eszpresszót is. A sűrű, valódi csokoládé illatú csoda...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű