1/2 l barna sör
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
1/4 l alkohol
A sört a cukorral és a vaníliával felfőzzük, hűlni hagyjuk. Az alkoholt hozzákeverjük, és legalább 1 hónapig érleljük
A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele. Önts a bodzavirágokra annyi vizet,...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A felforralt, majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez. Jól összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnaturmixhoz a fagylaltot, a tejet és a málnát összeturmixoljuk az édesítőszerrel. Magas falú, lehetőleg hűtött pohárba töltjük, tejszínhabbal díszítve azonnal kínáljuk. (Aki n...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban lassú tűzön elkezdjük olvasztani a cukrot. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. Mikor már folyós a cukor és szép halvány barna, akkor ráöntjük a forró tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű