25 dkg nugát vagy nutella
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
4 dl tejszín
3 dl vodka vagy konyak
Vízgőz fölött olvasszuk fel a nugátkrémet, keverjük bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá az alkoholt sűrű keverés közben. Ha szükséges, szűrjük le. Legalább 1 napig pihentessük a hűtőben a keveréket, utána már mehet is a díszes palackba.
A gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízhez öntsd hozzá a cukrot és 2 bögre epret. Közepes lángon addig főzd, amíg teljesen fel nem olvad a cukor. Hagyd hűlni 30 percig. Öntsd turmixgépbe, add hozzá a maradék epre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű