személyenként
1 közepes őszibarack
néhány csepp citromlé
1 kávéskanál cukor vagy néhány csepp édesítő
1,5-2 dl szőlő ízű szénsavas üdítőital
a tálaláshoz:
3-4 jégkocka
2 szelet citrom félbevágva
csipet őrölt szegfűszeg
Az őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a barackot, és felengedjük az üdítővel. A tetejére szórjuk a szegfűszeget. Azonnal tálaljuk.
Egy edénybe öntöm a tejszínt és a tejet. Majd beletördelem a csokit és a cukrot. Felteszem melegíteni, de nem forralni. Nem szabad, hogy felforrjon mert összecsomósodik a csoki....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA fagyaszott epret és banánt hagyjuk kissé kiengedni, ezután a gyümölcslével összeturmixoljuk. Poharakba töltjük, friss eperrel díszítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifacsart citromlében oldd fel az eritritet, majd keverd össze vele a kókusztejet, és kb. fél órára tedd hűtőbe. A mentalevélből tegyél félre néhányat a tálaláshoz, a többit vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű