személyenként
1 közepes őszibarack
néhány csepp citromlé
1 kávéskanál cukor vagy néhány csepp édesítő
1,5-2 dl szőlő ízű szénsavas üdítőital
a tálaláshoz:
3-4 jégkocka
2 szelet citrom félbevágva
csipet őrölt szegfűszeg
Az őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a barackot, és felengedjük az üdítővel. A tetejére szórjuk a szegfűszeget. Azonnal tálaljuk.
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökdarabkákat facsarjuk ki gyümölcsfacsaróval, majd a töklevet öntsük bele egy robotgépbe, a gyümölcslevekkel együtt . Ezután adjuk hozzá a mézet (kezdetnek célszerű egy kanálla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gyömbért meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a főzőedény aljára pakoljuk. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel. Felfőzzük, és pont...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű