2 dl kókusztej (friss)
0.5 db ananász
1 db narancs
2 ek méz
4 db menta (a díszítéshez, opcionális)
A friss kókusztejet a leírás szerint elkészítjük.
Az ananászt és a narancsot megpucoljuk, daraboljuk.
A darabolt gyümölcsöket és a kókusztejet simára turmixoljuk (akár botmixerrel), ha szükséges mézzel édesítjük.
Mentalevéllel díszítjük.
Ez a Karibi hangulatot idéző koktél kizárólag friss alapanyagokból készült. A benne lévő vitaminok és enzimek mind-mind kiváló hatással vannak a szervezetünkre, az emésztésünkre, így egy hihetetlenül egészséges és finom turmix. Akit zavarnak a rostok az le is szűrheti, de szerintem így a legfinomabb! A legjobb kritikusok a gyerkőceim 5 perc alatt elpusztították! :)
Kókusztej készítése:
Friss kókuszból és kókuszreszelékből egyaránt készíthetünk kókusztejet. Friss kókuszból a héj és a barna rész eltávolíása után aprítógépbe tesszük a feldarabolt kókuszt és nagyon apróra aprítjuk. A szárított kókuszreszeléket viszont először vízbe kell áztatni legalább 4-5 órára. Ezután mindkét esetben egyformán járunk el, szűrt víz hozzáadásával turmixgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk a vízet és a kókuszreszeléket. Ezután egy tiszta pamutkendő segítségével a kókusztejet jól kinyomkodjuk belőle. A kendőben maradó kókuszpépnek majdnem száraznak kell lennie.
A gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, ho...
Elkészítési idő:Az ananászt vágjuk össze nagyobb kockára. Majd az összes többi hozzávalóval turmixoljuk le simára.
Elkészítési idő: 2 perchttp://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/csalan_a_sokoldalu_salakpucolo/20030305151805?autorefreshed=1
Elkészítési idő: