Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nagymama pálinkája


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 l.pálinka
0,7kg.méz
1cs.szegfűszeg
1cs.egyész fahéj
Nyers vagy sz.gyömbér( valamennyi belefaragva)

Elkészítés:




Ezt egy nagyobb üvegbe teszed és kevergeted(időnként).
Kb.2-3 hét után leszűröd és üvegbe bedugaszolod.
Vírus és baktérium ölő és még ráadásul finom is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy idő után mégegyszer le kell szűrni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Életerő koktél
Életerő koktél

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Belga tripel
Belga tripel

Eredeti extrakttartalom: 1080, várható: 1013, vízigény: 33,5 liter. Becsült ABV: 9,1%; IBU: 30,3; EBC: 11,4. A cefrézés: - Bekeverő víz 16,3 liter - Cefrézési idő: 1 óra -...

Elkészítési idő: 12 hét
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalácslikőr
Mézeskalácslikőr

A Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, míg teljesen folyékony nem lesz. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszert, hozzákeverjük a tejszínt és a vodkát, majd egy habverővel alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ágyas pálinka, 'mediterrán'
Ágyas pálinka, 'mediterrán'

Összeaprítjuk a fügét. Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk. Durvára vágjuk a diót. Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk. Üvegbe töltjük és ráöntj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk