1 l.pálinka
0,7kg.méz
1cs.szegfűszeg
1cs.egyész fahéj
Nyers vagy sz.gyömbér( valamennyi belefaragva)
Ezt egy nagyobb üvegbe teszed és kevergeted(időnként).
Kb.2-3 hét után leszűröd és üvegbe bedugaszolod.
Vírus és baktérium ölő és még ráadásul finom is.
Egy idő után mégegyszer le kell szűrni.
Eredeti extrakttartalom: 1080, várható: 1013, vízigény: 33,5 liter. Becsült ABV: 9,1%; IBU: 30,3; EBC: 11,4. A cefrézés: - Bekeverő víz 16,3 liter - Cefrézési idő: 1 óra -...
Elkészítési idő: 12 hét Nehézség: KönnyűA Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, míg teljesen folyékony nem lesz. Levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszert, hozzákeverjük a tejszínt és a vodkát, majd egy habverővel alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeaprítjuk a fügét. Vékonyan lehámozzuk a citrusok héját, keskeny csíkokra vágjuk. Durvára vágjuk a diót. Hozzáadunk 1 dl pálinkát, jól összerázzuk. Üvegbe töltjük és ráöntj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű