• 4 dl tej
• 1 evőkanál kakaópor
• 1 evőkanál barna cukor
• 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
• csipet só
• csipet csilipor
a tálaláshoz:
• pillecukor (mályvacukor)
A tejet a kakaóval, a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a csiliporral folyamatosan kevergetve összeforraljuk. További 5 percig lassú tűzön kevergetve főzzük. Ha szükséges, még édesítjük.
Forrón tálaljuk, pillecukrot is adhatunk hozzá.
A bodzaszörpöt rém egyszerű elkészíteni. Mielőtt elindulsz bodzát gyűjteni, el kell készíteni a szirupot, hogy kihűljön. A szirup nem bonyi, a cukrot felfőzöd a vízzel és hagyod ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szörp elkészítése az ideális hársfa kiválasztásával kezdődik. A kiválasztásnál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni: ne legyen forgalmas út mentén, mert a virágzat sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA virágokról lemosom a port, majd a többi hozzávalóval üvegbe teszem. Felöntöm vízzel és hűvös kamrában három napig hagyom állni. Leszűröm, üvegekbe töltöm és hűtőben tárolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk!) A gyömbért és a fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű