1 csésze orgonavirág
1 csésze víz
1 csésze cukor
1/2 - 1 citrom leve
zárható üveg
Szemezzük le a virágokat! Vigyázni kell, hogy a zöld rész ne maradjon benne. Ezután a cukrot a vízben felfözzük. A virágokat hideg vizzel lemossuk, leöblítjük, leszűrjük, majd a szirupban 4-5 percet főzzük. A tűzről levéve belecsavarjuk a citrom levét. A szörpöt leszűrés után üvegekbe töltjük. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, tartsuk a hűtőben, nehogy megromoljon.
A csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget egy lábosba teszem, hozzáadom a vizet, és felforralom, pár percig hagyom forrni, majd lekapcsolom. Letakarom, és hagyom kihűlni. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA golyócskákat a tejjel és a cukorral egy magas keskeny edénybe tedd, majd botmixerrel adj neki egy kicsit. ? Add hozzá a tejszínt és a vodkát, majd ismét nyomj rá pár fordulatot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMindent beleteszek az üvegbe és rácsavarom a tetejét. 21 napig minden nap megrázom, megforgatom. Végül tüllön átszűröm, palackokba töltöm és lezárom. A meggy süteménybe felhaszn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű