1 csésze orgonavirág
1 csésze víz
1 csésze cukor
1/2 - 1 citrom leve
zárható üveg
Szemezzük le a virágokat! Vigyázni kell, hogy a zöld rész ne maradjon benne. Ezután a cukrot a vízben felfözzük. A virágokat hideg vizzel lemossuk, leöblítjük, leszűrjük, majd a szirupban 4-5 percet főzzük. A tűzről levéve belecsavarjuk a citrom levét. A szörpöt leszűrés után üvegekbe töltjük. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, tartsuk a hűtőben, nehogy megromoljon.
A megmosott és kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk az eperrel. Hozzáadjuk a joghurtot,cukrot vagy édesítőt, a citrom kicsavart levét és a baracklevet. Jól összekeverjük, hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét kezeletlen héjú, bionarancsot spékeljünk meg 24 szem kávéval. Áztassuk tisztaszeszbe vagy semleges ízű pálinkába (almapálinka, vodka), néhány hétre. Nem rontjuk el, ha áztat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA dióbelet a fűszerekkel egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a tisztaszesszel, és lezárjuk 45 napra. Ekkor felnyitjuk, összeöntjük a cukorsziruppal, és újabb 25 napra lezárjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes