Banán
Földimogyoró esetleg pisztácia
Diszítéshez bármilyen gyümölcs, mazsola
Szükség szerinti mennyiségű érett banánt meghámozunk, egy nejlonzacskóba téve lefagyasztjuk. a fagyasztóból kivéve hagyjuk, hogy a banán kissé kiengedjen, majd pépesítjük (ül. rúdmixszel vagy almareszelővel. Ízesíthetjük darált mogyoróval, vagy pisztáciával. mazsolával, friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
1. A hozzávalókat a szalicil kivételével egy edényben összekeverjük, lefedjük. 2. 5 napig állni hagyjuk, úgy, hogy naponta többször megkeverjük. 3. Utána belekeverjük a sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot meghámoztam, összeturmixoltam, feltettem főni a vízzel és a citromsavval együtt, majd bele a cukor. Forrástól közepes lángon még kb öt percig főztem. Csírátlanított üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat beletöltjük egy üvegbe, majd jól összerázzuk. 2. Az ital azonnal fogyasztható. 3. Jégkocka hozzáadásával még ízletesebb.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz