50 dkg szilva
5 dl cukor
2,5 dl víz
1 rúd fahéj
1 vaníliarúd
5 szem szegfűszeg
7-7,5 dl vodka
A szilvát megmossuk, tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. (Ne magozzuk ki!)
A vizet a cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Amikor forr, beletesszük a szilvát, és két percig forraljuk.
A gázt elzárjuk, a szilvát lehetőleg lapos üveg- vagy kerámia edénybe öntjük, és a sziruppal meglocsoljuk. Lefedjük, és egy éjszakára félretesszük.
Másnap a gyümölcsöt kiszedjük a szirupból, és tisztára mosott, széles szájú üvegbe tesszük. A szirupot felforraljuk, majd addig sűrítjük, míg nagyjából a negyedét el nem forrja. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a vodkát, és a szilvára öntjük úgy, hogy a vodka elfedje a gyümölcsöt.
Akár azonnal is fogyasztható, de 1-2 hónap érlelés után még sokkal finomabb lesz. Az érlelési idő alatt néha óvatos mozdulatokkal rázzuk fel az üveget.
A likőrt le is szűrhetjük és csinos üvegben ajándékba is adhatjuk
Minden hozzávalót egy turmixgépben összekeverünk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegbe teszek egy kanál kávét, egy kanál cukrot, annyi vizet hogy ellepje, jó habosra rázom, majd a pohárba helyezett jégkockára öntöm. Felöntöm tejjel, majd a marad...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogj egy turmixot darabold bele a banánt, a meghámozott narancsot és a megmosott, kicsumázott almát (a héja rajta maradhat, csak előtte áztasd be alaposan szódabikarbónás vízbe), r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű