50 dkg szilva
5 dl cukor
2,5 dl víz
1 rúd fahéj
1 vaníliarúd
5 szem szegfűszeg
7-7,5 dl vodka
A szilvát megmossuk, tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. (Ne magozzuk ki!)
A vizet a cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Amikor forr, beletesszük a szilvát, és két percig forraljuk.
A gázt elzárjuk, a szilvát lehetőleg lapos üveg- vagy kerámia edénybe öntjük, és a sziruppal meglocsoljuk. Lefedjük, és egy éjszakára félretesszük.
Másnap a gyümölcsöt kiszedjük a szirupból, és tisztára mosott, széles szájú üvegbe tesszük. A szirupot felforraljuk, majd addig sűrítjük, míg nagyjából a negyedét el nem forrja. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a vodkát, és a szilvára öntjük úgy, hogy a vodka elfedje a gyümölcsöt.
Akár azonnal is fogyasztható, de 1-2 hónap érlelés után még sokkal finomabb lesz. Az érlelési idő alatt néha óvatos mozdulatokkal rázzuk fel az üveget.
A likőrt le is szűrhetjük és csinos üvegben ajándékba is adhatjuk
A vizet felforralom a cukorral együtt, kicsit besűrítem, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat jól megmosom. A szirupot beleöntöm az üvegbe, nagyjából a háromne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat az üvegedben keverd össze jó alaposan, majd szobahőmérsékleten, zárt üvegben erjeszd 1-3 napig. Ha nagyon erősen dolgozna (a buborékokból látni fogod), akkor minden...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot, a vizet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. 2. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl rumot.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát nagyon apróra reszeljük. Egy liter vizet, a citrom savat és az almát összekeverjük, majd egy napig állni hagyjuk, utána alaposan leszűrjük. Felforraljuk a cukrot 4 liter...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű