50 dkg szilva
5 dl cukor
2,5 dl víz
1 rúd fahéj
1 vaníliarúd
5 szem szegfűszeg
7-7,5 dl vodka
A szilvát megmossuk, tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. (Ne magozzuk ki!)
A vizet a cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Amikor forr, beletesszük a szilvát, és két percig forraljuk.
A gázt elzárjuk, a szilvát lehetőleg lapos üveg- vagy kerámia edénybe öntjük, és a sziruppal meglocsoljuk. Lefedjük, és egy éjszakára félretesszük.
Másnap a gyümölcsöt kiszedjük a szirupból, és tisztára mosott, széles szájú üvegbe tesszük. A szirupot felforraljuk, majd addig sűrítjük, míg nagyjából a negyedét el nem forrja. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a vodkát, és a szilvára öntjük úgy, hogy a vodka elfedje a gyümölcsöt.
Akár azonnal is fogyasztható, de 1-2 hónap érlelés után még sokkal finomabb lesz. Az érlelési idő alatt néha óvatos mozdulatokkal rázzuk fel az üveget.
A likőrt le is szűrhetjük és csinos üvegben ajándékba is adhatjuk
Összeturmixoljuk
Elkészítési idő:Se umple shaker-ul cu 2/3 gheata pisata. Se adauga toate igredientele si se agita energic. Intr-un pahar inalt se pun cuburi de gheata peste care se toarna amestecul din shak...
Elkészítési idő:A mangót meghámozzuk és feldaraboljuk, majd beledobáljuk egy turmixgépbe, hozzá adunk minden egyebet, jól összeturmixoljuk és kész is.
Elkészítési idő: