Családireceptkönyv.hu

Karak chai


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: ~2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor

Elkészítés:


Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Édes-savanyú garnélarák
Avatar Erika Kedvelnék
Édes-savanyú garnélarák

A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm. Zöldség köret: A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, ki...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Főzőklub
Kačamak - Kukoricakása
Kačamak - Kukoricakása

Elkészítése: Forraljuk fel a vizet a sóval, keverjük bele a darát. Álandó kevergetés mellett 5 perc alatt főzzük sűrűre.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Főzőklub
Sataraš - zöldségpörkölt
Sataraš - zöldségpörkölt

Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, utána a paprikát. Adjuk hozzá a padlizsánt és cukkinit. A végén keverjük hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk