- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor
Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.
Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.
1. A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, reszelt citromhéjjal, őrölt vaníliával és az egészet elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajjal. 2. A tojással és vízzel tész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spenótot alaposan megmossuk. Egy óriási lábosban, akkorában, amekkorában majd elfér az összes levél, kevés olajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, és rádobjuk a spenótot. Fed...
Elkészítési idő: 30+30 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kimagozott cseresznyét összekeverjük egy evőkanál barna cukorral. 2. A liszthez adjuk a cukrot, tojásokat, vajat, tejet, sót és habverővel összekeverjük. 3. A masszát megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű