menu

Családireceptkönyv.hu

Karak chai


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: ~2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor

Elkészítés:


Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Dim sum - kínai húsos batyu
Dim sum - kínai húsos batyu

A megtisztított garnélákat helyezd egy tálba, dörzsöld be őket majd dörzsöld be őket a cukorral, majd jöhet a só, bors és keményítő is rá. Egészed addig keverd, míg ragacsos lesz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tavaszi tekercs
Tavaszi tekercs

Áztassuk a Shiitake gomakeveréket vízbe, főzés előtt kb. 30 perccel. A rizstészta lapokat is áztassuk hideg vízbe rövid időre, majd terítsük ki egy nedves konyharuhán. Áztassuk a S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Churros
Churros

A vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk,egymozdulattal hozzáadjuk a lisztet,intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a mass...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Zurek- Lengyel leves
Zurek- Lengyel leves

Az olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk