- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor
Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.
Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.
A megtisztított garnélákat helyezd egy tálba, dörzsöld be őket majd dörzsöld be őket a cukorral, majd jöhet a só, bors és keményítő is rá. Egészed addig keverd, míg ragacsos lesz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁztassuk a Shiitake gomakeveréket vízbe, főzés előtt kb. 30 perccel. A rizstészta lapokat is áztassuk hideg vízbe rövid időre, majd terítsük ki egy nedves konyharuhán. Áztassuk a S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a vajjal és a sóval egy edényben felforraljuk,egymozdulattal hozzáadjuk a lisztet,intenzíven keverni kezdjük fakanállal, és ezt úgy 2 percig abba sem hagyjuk −közben a mass...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon a zöldségeket ás hagymát meg dinsztelem. Felöntöm forró vízzel. Befűszerezem.Ha lengyel fehér kolbászt nem kapunk, akkor jó a bajor fehér kolbász is, melyet több nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű