- 500 ml víz
- 6 db kardamom
- 6 db szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 cm gyömbér
- 2 db fekete tea filter
- 250ml sűrített tej
- 2 lapos ek. cukor
Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő vízben állni hagyjuk, majd kivesszük. Mehet bele a sűrített tej és a cukor, 2x felforraljuk, majd átszűrve tálaljuk.
Minél több a fűszer, ill. tovább hagyjuk forrni, annál intenzívebb lesz az íze.
1. A vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat és a rumot is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, hozzáadjuk a tojásos-vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a csipetnyi sóval. Olvaszd meg a vajat, majd öntsd a lisztes keverékhez a langyos tejjel együtt. Ezután üsd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslisztet és a cukrot összekeverjük. Feloldjuk a vízben a Matcha port, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Egy edényt kivajazunk, és beletesszük a tésztát, alá gőzölő edényt....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. A lisztet fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk, ügyelve arra, hogy nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű