menu

Családireceptkönyv.hu

Gyros Tál


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 2-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 kg csirkemell
Gyros fűszerkeverék
Só, Bors
Majonéz
Tejföl
Joghurt
Kapor
Kevés citromlé, mustár
Hasábburgonya
Kg fél/1 fejessaláta
1 db uborka
1 db hagyma, lilahagyma keverve
Káposzta vagy lilakáposzta
Paradicsom izlés szerint ki mit szeret

Elkészítés:


A csirkemelleket vágd nagyobb darabokra vagy félbe Majd sózd, borsozd be és alaposan szórj rá gyros fűszerkeveréket, kevés olajjal keverd össze és hagyd egy pár órán át a hűtőben.
Közben addig ha nem fagyasztott krumplival dolgozol hámozd meg a krumplit, majd vágd szeletekre és utána egyforma csíkokra és voala kész a hasáb.
Utána pedig vág fel tetszés szerint de inkább csíkokra a salátát, a paradicsomot szeletekre, az uborkát tetszés szerint, a hagymákat vágd félbe majd pedig nagyon vékony szeleteket.
Ha ezzel készen vagy készítsd el a szószt.
Keverd össze a majonézt, tejfölt, kevés citromlével és egy kis mustárral, joghurttal ízesítsd sóval, borssal és kaporral.
Rakd be a hűtőbe egy kicsit összeérni.
Vedd a ki a húst a hűtőből, es forrósíts fel egy serpenyőt, kevés olaj majd annyi hús amennyi szépen elfér és gyorsan áttud pirulni.
Akár 2-3 részletben hogy ne legyen víz alatta.
Ha ezzel megvagy fogj egy tepsit rakd bele a husit és előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 15 percig.
Ha kész és kicsit kihűlt vág fel vékony szeletekre keverd össze a szaftjával és ízlés szerint serpenyőben erős láng mellet éppen csak süsd át mégegyszer de ne szárítsd ki.
A krumplit süsd ki olajban majd egy tányérra rakd az egyik oldalra a krumplit, a másik oldalra a vegyes salátát és a kettő közé pedig a husit halmozd fel.
Öntsd nyakon a szósszal és már majszolhatjátok is.
Aki kedveli a krumplira tegyen valami jo kis csípőset is!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


A Receptjeim ötvözik a múlt (nagymamám) receptjeit és a modern konyha ill. A kísérletezgetés és a fiatalos temperamentum vegyességét.
A mennyiségi adatok tájékoztató jellegűek úgy Főzz ahogy neked és a családodnak a legjobb.

Természetesen rakhattok hozzá akár feta sajtot is illetve készíthetitek pitában vagy kebapban is.
A folyamat ugyanaz annyi hogy a pitába szósz husi, sali, szósz és felteker!

Gyros Tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Indiai naan kenyér
Indiai naan kenyér

Egy kis tálban melegítsd fel a tejet és a vajat,de ne forrald fel. Éppen csak addig, amíg a vaj elolvad. Egy nagyobb keverőtálban keverd össsze a száraz hozzávalókat, lisztet, süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Rugelach
Rugelach

A krémsajtot a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, egynemű tésztává kavarjuk. Egy nagyon puha állagú tésztát kapunk. Ezt folpackba csomagoljuk, kézzel lapos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Levendulás galette
Levendulás galette

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük és összegyúrjuk. A fagyasztott gyümölcsöt lecsepegtetjük. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapon mindegyike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gözleme - török lepény (Limara)
Gözleme - török lepény (Limara)

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olívaolajat, a joghurtot és a vizet, a tetejére morzsoljuk az élesztőt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk