menu

Családireceptkönyv.hu

Thai csirke rízzsel


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemell csík
2 közepes fej lilahagyma
1/2 póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
Egy ujjnyi gyömbér vagy galanga
Két evőkanál szójaszósz

Bors
Fél liter kókusztej
Körülbelül fél liter víz
Két deci tejszín
220 gramm mogyoróvaj
3 evőkanál vörös curry paszta curry paszta
Egy kiló répa
Fél kiló zöldbab
Mindenféle zöldségek például brokkoli ilyenek
3 evőkanál olaj


(Összesen kb fél kiló l

Elkészítés:


A csirkemellet csíkokra, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, A két evőkanál szójaszósz, egy kicsi Borsod és, és az apróra vágott gyömbért vagy galang át. És fokhagymát Ezt összegyú
rjuk és körülbelül 20 percig pácoljuk.
A répát fél karikákra vágjuk, A brokkolit kb két centis, . A hagymát nem túl apró apró bocsánat darabokra felvágjuk,
Egy jó nagy lábosban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, A pácolt csirkét ebben megpirítjuk. Amikor már szép fehér, akkor ráöntjük a felkockázott hagymát, és ha van póréhagyma azt is. Nagy lángon pirítjuk. Belül körülbelül öt hat percig. A csirkét kivesszük a lábosban ha bolha elkészült. Az üres lábasba beletesszük a 3 evőkanál curry paste át és a, és alacsony lángon körülbelül két deci tejszín be elkeverünk egy kis étkezési keményítőt esetleg pici vizet és adunk hozzá és mikor A zöldségek megfőttesűrítjük az.. ha megfőtt, kösszefőzzük őket. Óvatosan hogy ne égjen oda. Amikor már egynemű pasztával, felöntjük A kókusztejjel azzal is elkeverjük.
Jön még hozzá fél liter víz körülbelül az is elkeveredik. Utána beleöntjük a felkockázott zöldségeket. Plusz a félrerakott hagymás csirkét.
Közepes lángon főzni kezdjük. Figyeljünk arra hogy annyi folyadék legyen rajta ami
Ha meg főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.éppen ellepi a zöldséget.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pad Tai csirkével és gyömbérrel (GymBeam)
Pad Tai csirkével és gyömbérrel (GymBeam)

Elsőként leöntjük a rizstésztát egy liter forró (nem forrásban lévő) vízzel, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót. Apró darabokra vágjuk az újh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chapati, indiai lepénykenyér
Chapati, indiai lepénykenyér

1) Tálba mértem a lisztet, elkevertem a sóval. A közepébe mélyedést nyomtam az öklömmel, beleöntöttem a forró vizet és az olajat. Fakanállal elkevertem és folyamatosan dolgoztam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Szlovén zöldfűszeres omlett (Frtalja)
Szlovén zöldfűszeres omlett (Frtalja)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, és az egészből sűrű masszát keverünk. Majd kemény habb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kínai édes-savanyú csirke tésztával
Kínai édes-savanyú csirke tésztával

A kínai édes-savanyú csirke elkészítéséhez a wokban a felhevített olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd a felkockázott csirkemellet. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk