1/2 kg csirkemell csík
2 közepes fej lilahagyma
1/2 póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
Egy ujjnyi gyömbér vagy galanga
Két evőkanál szójaszósz
Só
Bors
Fél liter kókusztej
Körülbelül fél liter víz
Két deci tejszín
220 gramm mogyoróvaj
3 evőkanál vörös curry paszta curry paszta
Egy kiló répa
Fél kiló zöldbab
Mindenféle zöldségek például brokkoli ilyenek
3 evőkanál olaj
(Összesen kb fél kiló l
A csirkemellet csíkokra, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, két evőkanál szójaszószt, egy kicsi borsot és az apróra vágott gyömbért vagy galangát. Ezt összegyúrjuk és körülbelül 20 percig pácoljuk.
A répát fél karikákra, a brokkolit kb. két centis, a hagymát nem túl apró apró darabokra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, a pácolt csirkét ebben megpirítjuk. Amikor már szép fehér, akkor ráöntjük a felkockázott hagymát és ha van póréhagyma azt is. Nagy lángon pirítjuk, körülbelül 5-6 percig. A csirkét kivesszük a lábosból, ha elkészült. Az üres lábosba beletesszük a 3 evőkanál curry pasztát és a mogyoróvajat és alacsony lángon egynemű anyaggá melegítjük, óvatosan, hogy ne égjen oda. Amikor már egynemű pasztává vált, felöntjük a kókusztejjel, majd jön még hozzá fél liter víz is körülbelül, azzal is elkeverjük. Utána beleöntjük a felkockázott zöldségeket. Plusz a félrerakott hagymás csirkét.
Közepes lángon főzni kezdjük. Figyeljünk arra hogy annyi folyadék legyen rajta, ami épp elfedi a zöldségeket. Közben két deci tejszínben elkeverünk egy kis étkezési keményítőt esetleg pici vizet és adunk hozzá és mikor a zöldségek az ízlésünknek megfelelően megfőttek, akkor besűrítjük vele az ételt.
Ha megfőtt, rizzsel vagy bulgurral tálalhatuk.az ételt.
1. A szósz összetevőit egy aprítóban pulzálva összekeverjük. 2. A darált húsból 80 grammos golyókat formázunk. Egy nagyobb serpenyőt néhány percig a legmagasabb lángon hevítünk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz#Tészta: A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Ho...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. 2. A lábosba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vágd föl a hagymát karikára. Tisztítsd meg a csirkemellet a fölösleges zsíroktól és inaktól, vágd ketté ha egészben vetted. Fel is szeletelheted,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes