#Tészta:
* 300 ml víz
* 3 evőkanál olivaolaj
* 500 g liszt (teljes kiőrlésű)
* 2,5 dkg élesztő
* 1 tk cukor & 1 tk só
~ 1 óra 30 perc kelesztés
~ kb 10-15 perc sütés 200°-250°-on
#Szósz: sűrített paradicsom, ízlés szerint fűszerek (oreganó, bazsalikom, majoranna, só, bors, fokhagyma)
#Feltét: sajt, gomba, kukorica, szalámi stb. ízlés szerint
#Tészta:
A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztős vizet és kb 10 percig dagasszuk kézzel, míg tökéletesen sima, tapintásra nedves kenyértésztát kapunk.
Egy tálat kikenünk egy kis olivaolajjal és beletesszük a kidolgozott tésztát, s azt is bekenjük olajjal. Letakarjuk, s legalább egy órát langyos helyre tesszük.
Átgyúrjuk ismét, 2 felé osszuk (vagy ízlés szerint 4 vagy 8 részre), kis gombócot gyúrunk belőlük, s még 10 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk.
#Míg kel a tészta, egy edénybe odatesszük főni a paradicsomszószt, kevés vízzel. Fűszerezzük, s addig főzzük, míg újra sűrű nem lesz.
#A kinyújtott tésztát bekenjük szósszal vastagon, reszelt sajtot szórunk rá, majd jöhetnek a feltétek, végül újra sajt.
1. A tésztára pakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell. 3. A tepsit a sütő középső részébe tol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A langyos lisztet beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot. 2. Beleszórom a szárított élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. 2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. 3. Ha már puha a krumpli és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz