#Tészta:
* 300 ml víz
* 3 evőkanál olivaolaj
* 500 g liszt (teljes kiőrlésű)
* 2,5 dkg élesztő
* 1 tk cukor & 1 tk só
~ 1 óra 30 perc kelesztés
~ kb 10-15 perc sütés 200°-250°-on
#Szósz: sűrített paradicsom, ízlés szerint fűszerek (oreganó, bazsalikom, majoranna, só, bors, fokhagyma)
#Feltét: sajt, gomba, kukorica, szalámi stb. ízlés szerint
#Tészta:
A kézmeleg vízben elkeverjük a cukrot és az olivaolajat, s belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A lisztet és a sót egy nagyobb edénybe tesszük és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztős vizet és kb 10 percig dagasszuk kézzel, míg tökéletesen sima, tapintásra nedves kenyértésztát kapunk.
Egy tálat kikenünk egy kis olivaolajjal és beletesszük a kidolgozott tésztát, s azt is bekenjük olajjal. Letakarjuk, s legalább egy órát langyos helyre tesszük.
Átgyúrjuk ismét, 2 felé osszuk (vagy ízlés szerint 4 vagy 8 részre), kis gombócot gyúrunk belőlük, s még 10 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk.
#Míg kel a tészta, egy edénybe odatesszük főni a paradicsomszószt, kevés vízzel. Fűszerezzük, s addig főzzük, míg újra sűrű nem lesz.
#A kinyújtott tésztát bekenjük szósszal vastagon, reszelt sajtot szórunk rá, majd jöhetnek a feltétek, végül újra sajt.
1. A krumplikat összevágjuk, és sós vízben feltesszük főni. 2. A tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 3. Ameddig a krumpli fő és az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet melegítsük langyosra majd keverjük bele a cukrot, élesztőt (morzsoljuk bele), és az olajat - Futtassuk föl. Addig a lisztet egy tálba szitáljuk majd hozzáadjuk a sót. Ha fe...
Elkészítési idő: 1 óra 35 perc Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom és megszórom a görög fűszerkeverékkel. 2. Kb. negyedórai "érést" követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a lisztet, sót, oregánót, borsot keverem össze. 2. Másik edénybe mehet az élesztő, cukor, víz meg az olaj, és jól összekeverem. 3. Majd a száraz és nedves anyago...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz