800 g 00 pizzaliszt
500 ml víz
3 g méz
20 g só
5 g élesztő
5 g extra szűz olívaolaj
Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát.
Miután letelt a fél óra hozzátesszük a sót és a maradék lisztet! Miután összedolgoztam hozzáöntöm az olívaolajat átkeverem még egyszer. Ezután dagasztom kb. 20 percig, utána pedig fél órát letakarva pihentetem. Ezután 250 grammos gömböket formázok belőle , belehelyezem egy tepsibe, lisztet szórok a tetejére, lefóliázom és kelesztem 4-6 órát.
6 egyszerű tipp A tésztát a hűtőben egy kiolajozott kelesztőtálban tárold, lefedve. Ha elkészítetted a pizzatésztát (90 perc kelesztés után), amit nem használsz fel mennyiséget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben teljesen keverd el az élesztőt. Egy tálban mérd ki a lisztet, add hozzá a sót, keverd össze. Öntsd bele az életsztős vizet, és gyúrd addig a tésztát, amíg homogén, sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük, ha megkelt, téglalapra nyújtjuk. Ráteszünk a pizza krémet, a sonkaszeleteket, és a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük min...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzerda 14:30 Lisztet , vizet, kovászt összekevertem egyneművé, elég nehéz volt , mert a novula elég erős liszt. Félóra múlva kétszerre kidagasztottam a sóval, 5,5 órát bulkolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű