menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza tészta (Gergő)


Írta:

Adag: 5 db pizza
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


800 g 00 pizzaliszt
500 ml víz
3 g méz
20 g só
5 g élesztő
5 g extra szűz olívaolaj

Elkészítés:


Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát.
Miután letelt a fél óra hozzátesszük a sót és a maradék lisztet! Miután összedolgoztam hozzáöntöm az olívaolajat átkeverem még egyszer. Ezután dagasztom kb. 20 percig, utána pedig fél órát letakarva pihentetem. Ezután 250 grammos gömböket formázok belőle , belehelyezem egy tepsibe, lisztet szórok a tetejére, lefóliázom és kelesztem 4-6 órát.

Pizza tészta (Gergő)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kemencés lángos
Kemencés lángos

A hozzávalókat összedagasztjuk annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Pihentetjük, ha megkelt kiolajozott tepsibe tesszük. Sajtkrémmel (tejföl+reszelt sajt) megkenjük. Tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Húsos pizza
Húsos pizza

1. A marhahúst nagylyukú tárcsán átdaráljuk. 2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkehúsos pizza
Csirkehúsos pizza

20 dkg kicsontozott csirkecombot nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg f inomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, kevés zúzott fokhagymával, sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Parasztlángos
Parasztlángos

1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. Kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe helyezzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk