800 g 00 pizzaliszt
500 ml víz
3 g méz
20 g só
5 g élesztő
5 g extra szűz olívaolaj
Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát.
Miután letelt a fél óra hozzátesszük a sót és a maradék lisztet! Miután összedolgoztam hozzáöntöm az olívaolajat átkeverem még egyszer. Ezután dagasztom kb. 20 percig, utána pedig fél órát letakarva pihentetem. Ezután 250 grammos gömböket formázok belőle , belehelyezem egy tepsibe, lisztet szórok a tetejére, lefóliázom és kelesztem 4-6 órát.
A karfiolt rózsáira szedjük, késes robotgépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. Mikróban 2 percig főzzük, vagy szűrőbe téve gőz fölött 5 perc alatt kicsit megpuhítjuk. Hagyjuk egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba reszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót belekeverjük és kész is a házi pizzakrém.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes