800 g 00 pizzaliszt
500 ml víz
3 g méz
20 g só
5 g élesztő
5 g extra szűz olívaolaj
Beleöntöm a vizet egy tálba, belemorzsolom az élesztőt, utána hozzáadom a mézet. Beleteszem a liszt 50%-át és összekeverem a vízzel és az élesztővel, letakarva pihentetem fél órát.
Miután letelt a fél óra hozzátesszük a sót és a maradék lisztet! Miután összedolgoztam hozzáöntöm az olívaolajat átkeverem még egyszer. Ezután dagasztom kb. 20 percig, utána pedig fél órát letakarva pihentetem. Ezután 250 grammos gömböket formázok belőle , belehelyezem egy tepsibe, lisztet szórok a tetejére, lefóliázom és kelesztem 4-6 órát.
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és voálááá, el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegdagaszt, keleszt kb 30 percet. Két gombócot formáz. Kinyújt. Ezt lehet kézzel, ahogy az igazi pizza szakácsok szokták.? Persze én nem vagyok profi, viszont kézzel, ököllel nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerűen gyúrd össze a hozzávalókat alaposan. Egy könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát kell kapnod. Ha nagyon száraznak érzed, egy-egy evőkanál vízzel lazítsd, ha nagyon ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok., duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma darabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű