menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzatészta alaprecept


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 dkg pizzaliszt (00.s)
250 ml langyos víz
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 dlg só
3 ek olivaolaj

Elkészítés:


A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is.
15-20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban minimum egy órán keresztül duplájára kelesztjük.
ha dupkájára kelt, 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körkörös mozdukatokkal kinyújtkik. rátesszük a kívánt feltétet és 5-10 perc alatt 250 fokos sütőben készre sütjük.

Pizzatészta alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Teljes kiőrlésű pizzatészta
Teljes kiőrlésű pizzatészta

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Pizza Margherita
Pizza Margherita

1. A tésztára rakom a vékonyra vágott paradicsomokat, megszórom a fűszerekkel, sóval a reszelt sajttal. 2. Meglocsolom pár csepp olajjal és megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar LC Túró alapú pizza
LC Túró alapú pizza

A hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Egyszerű parasztlángos
Egyszerű parasztlángos

1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a lisztel, sóval és olajjal. 2. Kb. fél órát kelni hagyjuk. 3. A tésztát nyújtjuk és közepes méretű tepsibe hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk