menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzatészta alaprecept


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 3
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 dkg pizzaliszt (00.s)
250 ml langyos víz
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 dlg só
3 ek olivaolaj

Elkészítés:


A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is.
15-20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban minimum egy órán keresztül duplájára kelesztjük.
ha dupkájára kelt, 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körkörös mozdukatokkal kinyújtkik. rátesszük a kívánt feltétet és 5-10 perc alatt 250 fokos sütőben készre sütjük.

Pizzatészta alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Pizza - mexikói
Pizza - mexikói

10 dkg darált marhahúst fokhagymával egy kevés olajban jól megpirítunk, a sugo felét hozzáadva megpároljuk. A sugo másik felében megpárolunk 10 dkg előre beáztatott tarkababot. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LC Túró alapú pizza
LC Túró alapú pizza

A hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz Focaccia (Gábor a pék)
Olasz Focaccia (Gábor a pék)

Az elkészítéshez szükséges további olívaolaj és ízlés szerint kevés feltét. Az elkészítés menete: 1. Előtészta készítése szobahőmérsékletű vízzel. 2. Előtzészta érése szobahőm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Karfiolpizza nagyon zölden
Karfiolpizza nagyon zölden

A karfiolt rózsáira szedjük, késes robotgépbe tesszük, és morzsásra aprítjuk. Mikróban 2 percig főzzük, vagy szűrőbe téve gőz fölött 5 perc alatt kicsit megpuhítjuk. Hagyjuk egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk