450 dkg pizzaliszt (00.s)
250 ml langyos víz
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 dlg só
3 ek olivaolaj
A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is.
15-20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban minimum egy órán keresztül duplájára kelesztjük.
ha dupkájára kelt, 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körkörös mozdukatokkal kinyújtkik. rátesszük a kívánt feltétet és 5-10 perc alatt 250 fokos sütőben készre sütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, füstölt paprikával, élesztővel, kevés olajjal és a vízzel keverjük egybe, kézzel vagy géppel dagasszuk ki a tésztát. A lágy tésztát helyezzük át egy másik olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, vízben felfuttatjuk, úgy adjuk hozzá a többi előkészített alapanyaghoz. A töltelék: 1 doboz pápai löncshús (400 gr.) és 1 nagy tekercs pizzakrém fele. 2 zsemle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, 40 percre pihentetjük. Addig összekeverjük az alap hozzávalóit. A pizza tésztát vékonyra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű