450 dkg pizzaliszt (00.s)
250 ml langyos víz
2,5 dkg élesztő
pici cukor
1 dlg só
3 ek olivaolaj
A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is.
15-20 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban minimum egy órán keresztül duplájára kelesztjük.
ha dupkájára kelt, 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán körkörös mozdukatokkal kinyújtkik. rátesszük a kívánt feltétet és 5-10 perc alatt 250 fokos sütőben készre sütjük.
10 dkg darált marhahúst fokhagymával egy kevés olajban jól megpirítunk, a sugo felét hozzáadva megpároljuk. A sugo másik felében megpárolunk 10 dkg előre beáztatott tarkababot. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: Az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük és várunk 15-20 percet, amíg felfut. Ha ez megvan, a lisztet belemérjük egy robotgép keverőtáljá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűaz élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---tojást, a majonézt és a lisztet keverd össze, adj hozzá egy kis sót. Mikor a massza csomómentes, öntsd kiolajozott tepsibe és simítsd el. ---Tedd rá a feltétet, szalámi, sonka...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű