- 200 g finomliszt
- 25 g élesztő
- ½ mokkáskanál só
- ½ kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj
- kb. 125 ml víz
◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük és jöhetnek is rá a feltétek.
▪️ Készíthetjük pizzakövön is. Első alkalommal a követ ki kell égetni, tehát a legmagasabb fokozaton egy órát sütjük.
Legközelebb már elég lesz neki 15 perc.
▪️ A forró követ nem vesszük ki a sütőből, hanem a ráccsal együtt kihúzzuk, rádobjuk a tésztát, megkenjük, gyorsan rátesszük a feltétet és már toljuk is vissza.
◾️220°-on 12-15 percet sütjük.
Keverőgépbe tesszük az összes alapanyagot. Nem szükséges az élesztőt felfuttatni Jól összegyúrjuk Kelesztjük kb 1 órát ketté vesszük a tésztát Kézzel nyújtjuk, húzogatjuk Fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat jól összedagasztjuk majd kelesztjük. Tepsiben kinyújtjuk. Elősütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézvizet az élesztőhöz, ez mehet a liszthez, végül add hozzá az olajat is. Dagassz belőle sima tésztát. Ez egy nagyon lágy tészta, így kézzel nem lesz egyszerű dolgod, ha teheted, has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű