- 200 g finomliszt
- 25 g élesztő
- ½ mokkáskanál só
- ½ kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj
- kb. 125 ml víz
◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük és jöhetnek is rá a feltétek.
▪️ Készíthetjük pizzakövön is. Első alkalommal a követ ki kell égetni, tehát a legmagasabb fokozaton egy órát sütjük.
Legközelebb már elég lesz neki 15 perc.
▪️ A forró követ nem vesszük ki a sütőből, hanem a ráccsal együtt kihúzzuk, rádobjuk a tésztát, megkenjük, gyorsan rátesszük a feltétet és már toljuk is vissza.
◾️220°-on 12-15 percet sütjük.
A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje....
Elkészítési idő: 32 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, 40 percre pihentetjük. Addig összekeverjük az alap hozzávalóit. A pizza tésztát vékonyra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámiszeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet mérd ki a robotgép táljában, add hozzá a sót és keverd össze. Egy másik edénybe öntsd a vizet, morzsold bele az élesztőt, majd oldd fel teljesen. Az élesztős vizet add a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes