- 200 g finomliszt
- 25 g élesztő
- ½ mokkáskanál só
- ½ kávéskanál cukor
- 1 kanál olaj
- kb. 125 ml víz
◾️A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.
◾️Lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük és jöhetnek is rá a feltétek.
▪️ Készíthetjük pizzakövön is. Első alkalommal a követ ki kell égetni, tehát a legmagasabb fokozaton egy órát sütjük.
Legközelebb már elég lesz neki 15 perc.
▪️ A forró követ nem vesszük ki a sütőből, hanem a ráccsal együtt kihúzzuk, rádobjuk a tésztát, megkenjük, gyorsan rátesszük a feltétet és már toljuk is vissza.
◾️220°-on 12-15 percet sütjük.
1. Ha friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. 2. A lisztből, krumpliból, ola...
Elkészítési idő:Alapanyagokat összegyúrjuk, hagyjuk kelni. Mikor megkelt a tetejét megkenjük a pizzaszószpor és 1dl víz keverékével. Majd jöhetnek a feltétek.
Elkészítési idő:A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is....
Elkészítési idő: 2 óra