10 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 tasak szárított élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
6 dl langyos víz
2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.
1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ha friss élesztővel dolgozom, az kevés cukros langyos tejben felfuttatom. A szárítottat egyenesen a liszthez lehet adni, nem kell felfuttatni. 2. A lisztből, krumpliból, ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, rozmaringot. 2. Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, adjuk még hozzá az olajat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez tesszük a sóval és lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk. 2. Kelesztőtálban vagy egy ruhával letakart tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz