10 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 tasak szárított élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
6 dl langyos víz
2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk. 1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta 1. Vágjuk fel rózsáira a karfiolt, majd egy aprítóban daráljuk össze. 2. Rakjuk be 3-5 percre a mikróba, majd egy konyharuhába téve nyomkodjuk ki belőle a levét. 3. Kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű