10 dkg rétesliszt
20 dkg búzadara
1 tasak szárított élesztő
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
6 dl langyos víz
2-3 órát hűtőben keleszteni vagy akár egy éjszakát is lehet.
A sót és a lisztet összekeverjük. A langyos vízhez hozzáadjuk a csipetnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfutatjuk. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzágyúrjuk az olivaolajat is....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel! 2. Ezután jöhet az összes többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. A főzővizet külön pohárba öntöm, belőle 1 dl-be cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A tészta hozzávalóiból a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot, elkeverjük az élesztővel, felfuttatjuk. Az élesztős tejet és a kimért liszt egy részét a kelesztő edénybe öntjük és összekeverjük. Galu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű