1 kg liszt
3 e.k cukor
4 e.k só
0/5 élesztő
300ml olaj
1,5 l langyos víz
1 Liter vízhez hozzá rakom a sót a cukrot, lisztet és az élesztőt és az olajat be dagaszuk amíg el nem válik az edény falától
20 percig állni hagyuk és liszten ki nyújtjuk.
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! 2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz20 dkg marhahúst nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az 5 dkg finomra vágott vöröshagymát és kissé megpárolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot elkavarjuk a langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. A többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk! Ha száraz a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk. 2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű