menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 40 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 dl langyos tej
- só
- 2 kanál olaj
Tetejére:
- 400 ml tejföl
- 20 dkg bacon
- hagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 kanál liszt

Elkészítés:


-A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
-A lisztet tálba szitálom a sóval elkeverem hozzáadom a liszthez az élesztőt a vízzel, olajjal együtt.
Nagyon jól kidolgozom.
Majd letakarva kb. 1 órát kelesztem langyos helyen.
Ha szépen megkelt, átgyúrom 4 fele osztom kerekre nyújtom.
A tejfölet összekeverem a liszttel.

A kinyújtott tésztákat megkenem a lisztes tejföllel, megszórom a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával.(a hagymát előre kis vízben megpárolom) és reszelt sajtot
Előmelegített sütőben sütjük 15 percet.

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sütőtökös kenyérkék
Sütőtökös kenyérkék

A sütőtök belsejéről lefaragtam a héját, kikapartam a belsejét, kisebb kockákra vágtam, és kevés vízben puhára főztem (ez hamar megvan). leöntöttem róla a vizet, és villával összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Sós kifli
Sós kifli

1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojást, olvasztott vajat, a felfuttatott éle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Ropogós sóskifli
Ropogós sóskifli

A langyos tejben elkeverem az élesztőt és a cukrot, hagyom felfutni, majd a kimért liszt közepébe öntöm, és annyit keverek a lisztből a tejhez, hogy galuska állagú tésztát kapjak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)
Bagett, dagasztás nélküli tésztából (Max konyhaja)

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk