- 40 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 dl langyos tej
- só
- 2 kanál olaj
Tetejére:
- 400 ml tejföl
- 20 dkg bacon
- hagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 kanál liszt
-A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
-A lisztet tálba szitálom a sóval elkeverem hozzáadom a liszthez az élesztőt a vízzel, olajjal együtt.
Nagyon jól kidolgozom.
Majd letakarva kb. 1 órát kelesztem langyos helyen.
Ha szépen megkelt, átgyúrom 4 fele osztom kerekre nyújtom.
A tejfölet összekeverem a liszttel.
A kinyújtott tésztákat megkenem a lisztes tejföllel, megszórom a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával.(a hagymát előre kis vízben megpárolom) és reszelt sajtot
Előmelegített sütőben sütjük 15 percet.
Elmorzsolom a margarint a liszttel. Összegyúrom a tésztát. Közepesen lágy, nyújtható tészta legyen! 30 percig kelesztem Kettévágom és két, kb 20x25 cm-es lapot nyújtok belőle...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes- Felfuttatjuk az élesztőt pici cukros , langyos tejben. - A margarint, sót és a cukrot jól kikeverjük, majd a tojást, a felfutott élesztőt, a lisztet hozzáadjuk, alaposan összegy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMeleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű