1 pohár aprított karfiol
1 pohár reszelt mozarella
1 tojás
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
kevés bors
A karfiolt aprítógépben daráljuk össze morzsásra. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen pépes, hanem maradjon még darabos, morzsás állagú.
A karfiolt néhány perc alatt pároljuk meg. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton is megtehetjük kb 2 perc alatt.
A sajtot reszeljük le és keverjük össze a karfiollal valamint a fűszerekkel és a tojással.
Formázzunk a masszából tetszőleges formájú korongokat. Bár, az eredeti recept nem írta, Én egy leheletnyi nedvességet kinyomkodtam formázás előtt a karfiolból.
Helyezzük a megformázott korongokat sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokon süssük meg annyira, hogy kicsit barna legyen a teteje.
Kenjük meg pizzaszósszal és tegyünk rá tetszőleges feltétet, majd süssük készre.
A tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámiszeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz