Családireceptkönyv.hu

Lisztmentes mini pizzák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár aprított karfiol
1 pohár reszelt mozarella
1 tojás
1 tk oregano
1 tk bazsalikom
kevés bors

Elkészítés:


A karfiolt aprítógépben daráljuk össze morzsásra. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen pépes, hanem maradjon még darabos, morzsás állagú.
A karfiolt néhány perc alatt pároljuk meg. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton is megtehetjük kb 2 perc alatt.
A sajtot reszeljük le és keverjük össze a karfiollal valamint a fűszerekkel és a tojással.
Formázzunk a masszából tetszőleges formájú korongokat. Bár, az eredeti recept nem írta, Én egy leheletnyi nedvességet kinyomkodtam formázás előtt a karfiolból.
Helyezzük a megformázott korongokat sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokon süssük meg annyira, hogy kicsit barna legyen a teteje.
Kenjük meg pizzaszósszal és tegyünk rá tetszőleges feltétet, majd süssük készre.

Lisztmentes mini pizzák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pizzás csiga
Pizzás csiga

A tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pikk-pakk pizza (alapreceptem)
Pikk-pakk pizza (alapreceptem)

1 dl tejet felmelegítünk, beleteszünk 1 kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet, olajat, sót egy tálba tesszük, megmelegítjük a maradék tejet is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalámis calzone
Szalámis calzone

1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámiszeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. 2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Magyaros pizza
Magyaros pizza

1. A tésztát megkenem a Pistával, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk