- 1,5 víz,
-1,5 dl tej,
- 1 tojás,
- 2 dkg friss élesztő,
- 3 ek olaj,
- 50 dkg finomliszt,
- 2 tk. só,
- sonka,
- pizzaszósz,
- jalapeno paprika,
- sajt,
Volt a hűtőben sonka, amit nem lehetett már sokáig tartogatni, volt egy fél üveg saját pizzaszósz, ami szintén sürgős felhasználásra várt, volt az üveg alján pár darab ecetes jalapeno paprika és volt sajt, ami ugyan még sokáig elállt volna, de jól jött. A pizzás csigához már csak a tészta hiányzott ?
Úgyhogy gyorsan bedagasztottam egy egyszerű tésztát: 1,5 -1,5 dl tej és víz, 1 tojás, 2 dkg friss élesztő, 3 ek olaj, 50 dkg finomliszt, 2 tk. só. 50 percig kelt, azután 3-4 mm vastag téglalapot nyújtottam belőle. megkentem a pizzaszósszal, rászórtam az apróra vágott sonkát és paprikát, majd jó bőven megszórtam reszelt sajttal. feltekertem, majd 2 ujjnyi széles szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és fél órát hagytam kelni. A sütőt ezalatt 200 fokra előmelegítettem. 20-25 perc alatt sülnek szép pirosra. jó volt ?
Első lépésként a langyos vízben keverd el a cukrot, és add hozzájuk az élesztőt, majd meleg helyen futtasd fel, erre a legalkalmasabb az 50 fokra melegített sütő, ott biztosan szép...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedagasztjuk annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Pihentetjük, ha megkelt kiolajozott tepsibe tesszük. Sajtkrémmel (tejföl+reszelt sajt) megkenjük. Tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból, egy rugalmas tészta lesz, amit nem kell keleszteni!!! A töltelék: 3 tojássárgáját simára keverünk - 1 db ráma margarinnal és 2 tubus pizzakrémmel. A tészt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőször a száraz anyagokat elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Kb. 15 percet hagyjuk kelni, de ez el is maradhat. Megfelezzük, gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz