- 1,5 víz,
-1,5 dl tej,
- 1 tojás,
- 2 dkg friss élesztő,
- 3 ek olaj,
- 50 dkg finomliszt,
- 2 tk. só,
- sonka,
- pizzaszósz,
- jalapeno paprika,
- sajt,
Volt a hűtőben sonka, amit nem lehetett már sokáig tartogatni, volt egy fél üveg saját pizzaszósz, ami szintén sürgős felhasználásra várt, volt az üveg alján pár darab ecetes jalapeno paprika és volt sajt, ami ugyan még sokáig elállt volna, de jól jött. A pizzás csigához már csak a tészta hiányzott ?
Úgyhogy gyorsan bedagasztottam egy egyszerű tésztát: 1,5 -1,5 dl tej és víz, 1 tojás, 2 dkg friss élesztő, 3 ek olaj, 50 dkg finomliszt, 2 tk. só. 50 percig kelt, azután 3-4 mm vastag téglalapot nyújtottam belőle. megkentem a pizzaszósszal, rászórtam az apróra vágott sonkát és paprikát, majd jó bőven megszórtam reszelt sajttal. feltekertem, majd 2 ujjnyi széles szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsire ültettem őket és fél órát hagytam kelni. A sütőt ezalatt 200 fokra előmelegítettem. 20-25 perc alatt sülnek szép pirosra. jó volt ?
A tojásokat kikeverjük a zsírral és a vízzel, majd belekeverjük a liszteket és a sót. Kevés kókuszzsíron kisütjük, 1-2 perc kell oldalanként, nem ragad le, könnyen feljön. Ebből a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztára rakom a vékonyra vágott paradicsomokat, megszórom a fűszerekkel, sóval a reszelt sajttal. 2. Meglocsolom pár csepp olajjal és megsütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). 2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz