Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú garnélarák


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs

Elkészítés:


A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához

Trükkök, tippek, praktikák:


Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód, Halételek, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bettina
Karak chai
Karak chai

Kardamomot késsel kicsit megtörjük, majd szegfűszeggel, fahéjjal, pucolt és darabolt gyömbérrel az 500 ml vízben felforraljuk. Hozzáadjuk a 2 teafiltert - 3 percig forrásban lévő v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Főzőklub
Montenegrói čorba leves
Montenegrói čorba leves

Másfél liter vízbe tegyük a szeletelt zöldségeket. A húst vágjuk kockára és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a hagymát, amikor üveges fűszerezzük, szórjuk meg liszttel, kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Édes-savanyú garnélarák
Avatar Erika Kedvelnék
Édes-savanyú garnélarák

A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm. Zöldség köret: A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, ki...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk