- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs
A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához
Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a friss spenótot, pároljuk pár percig, amíg össze nem esik. Ezután krémesre keverjük a túróval, a kréms...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Reheat oven to 200 C. 2. Roll the pie crusts out on a lightly floured surface. Cut out 12 circles from the pie crusts. Re-roll any scrap pieces of pie dough as needed to cut ou...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Roll out half of the pie dough. The dough should be about 5 cm larger than the dish. Fit into pie dish then trim dough to within 2 cm of the edge of the dish. Refrigerate while...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancs héját reszeljük le. A lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, cukrot, a narancs reszelt héját, az élesztőt és a vizet. Kezdjük el összedolgozni, nyújtsunk be...
Elkészítési idő: 80+30 perc Nehézség: Könnyű