menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú garnélarák


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs

Elkészítés:


A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához

Trükkök, tippek, praktikák:


Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód, Halételek, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos háromszögek
Spenótos háromszögek

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a friss spenótot, pároljuk pár percig, amíg össze nem esik. Ezután krémesre keverjük a túróval, a kréms...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Κουλουράκια - Koulourakia
Κουλουράκια - Koulourakia

A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük és félretesszük. A cukrot az olajjal elkeverjük, hozzáöntjük a bort és apránként elkeverjük a lisztkeverékkel és a a többi ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors török lepénykenyér (sóbors)
Gyors török lepénykenyér (sóbors)

Az élesztőt és a cukrot a langyos víz felével elkeverjük, 2-3 percig békén hagyjuk. A lisztet és a sót az ujjainkkal alaposan eldolgozzuk, egy mélyedést készítünk, amibe az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Ramen egyszerűen
Ramen egyszerűen

Hevíts szezámolajat egy mély serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd öntsd bele a csirkehúslevest, forrald fel. Add hozzá a sót, cukrot, szójaszószt, a mungbab csí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk