Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Édes-savanyú garnélarák


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs

Elkészítés:


A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához

Trükkök, tippek, praktikák:


Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.

Kinek a kedvence ez a recept?


Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód, Halételek, Nemzetközi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Édes-savanyú garnélarák
Avatar Erika Kedvelnék
Édes-savanyú garnélarák

A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm. Zöldség köret: A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, ki...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkés-spenótos gnocchi
Csirkés-spenótos gnocchi

A csirkemell filét kis kockákra vágjuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük. Mikor már mindkét oldala fehér, sózzuk-borsozzuk, illetve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és így sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Norvégia: Svele
Norvégia: Svele

1. Egy nagy tálban keverd el a tojást és a cukrot. Add hozzá a sütőport és a vaníliát. Add hozzá a yoghurtot és apránként a lisztet. Add hozzá az olvasztott vajat. 2. Vajon süsd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sütlaç - török vaníliás rizspuding
Sütlaç - török vaníliás rizspuding

A rizst alaposan megmossuk, és vízben feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg el nem tűnik alóla a víz. Átöntjük egy nagyobb edénybe, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vaníliarúd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk