- 0,5 kg fagyasztott előfőzött garnéla
- 1 db tojás
- 4 evőkanál kukorica keményítő
- 3 evőkanál oliva olaj
- 1 db nagy fej vöröshagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma + ugyanennyi gyömbér reszelve
- 1/4 fej lila káposzta csíkozva
- 1/4 fej kínai kel csíkozva
- 1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
- 1 db csicsóka reszelve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1/2 bögre rizs
A rákokat tojásba, mártom, majd kukorica keményítőbe forgatom, forró olajban készre sütöm.
Zöldség köret:
A megmaradó olajba beleteszem a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kis párolás után a káposztát, a kínai kelt, és a csicsókát is. Szójaszószt öntök alá, majd 1 evőkanál balzsamecettel , kis sóval ízesítem. Átforgatás után, hozzáadom a zöldbabot is, felöntöm 1 dl zöldség alaplével, majd készre párolom.
Sült rizs:
1/2 bögre rizst olívaolajon fehérre pirítok egy nagyobb serpenyőben, felöntöm 1 bögre forró zöldség alaplével, kis házi vegetával ízesítem. Lassú lángon addig főzöm, amíg egy kicsit odakap az edény aljához
Az édes savanyú mártáshoz használható az Uncle Bens csípős szecsuáni mártása is.
Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, utána a paprikát. Adjuk hozzá a padlizsánt és cukkinit. A végén keverjük hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és...
Elkészítési idő: 1 óraA paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 percA csirkemelleket vágd nagyobb darabokra vagy félbe Majd sózd, borsozd be és alaposan szórj rá gyros fűszerkeveréket, kevés olajjal keverd össze és hagyd egy pár órán át a hűtőben....
Elkészítési idő: 120 perc