2 főre:
– 1 vagy 2 banán (attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre, én mindig egyet használok)
– 2 kisebb marék friss spenót
– 2 kisebb marék (fagyasztott) vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)
– 2-3 evőkanál zabepehely
– 1 evőkanál chia mag
– 1 evőkanál kendermagpor
– 200-300 ml mandulatej (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre)
Tegyük az összes hozzávalót a robotgépbe és turmixoljuk simára. Töltsük poharakba és azonnal fogyasszuk, mivel a chia- vagy lenmag elég hamar besűríti és utána inkább kanalazva tudjuk enni.
1. Egy edényben felforraljuk a vizet. 2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és felaprított hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön keve...
Elkészítési idő:Egy hosszúkás pohár aljába rakjuk az instant kávét, a cukrot és a vizet, és tejhabosítóval krémesre habosítjuk. Felöntjük hideg tejjel, belerakunk pár db jégkockát, végül pedig tej...
Elkészítési idő: 5 perc15 szem zöld-diót, mikor még a belseje egészen puha, bevagdalunk és egy 5 literes üvegbe rakjuk. Adunk hozzá vodkát, 80 dkg cukrot, egy rúd vaníliát, narancshéjat, kevés citromhéja...
Elkészítési idő: 3 hétA dióbelet a fűszerekkel egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a tisztaszesszel, és lezárjuk 45 napra. Ekkor felnyitjuk, összeöntjük a cukorsziruppal, és újabb 25 napra lezárjuk....
Elkészítési idő: