2 főre:
– 1 vagy 2 banán (attól függően, hogy mennyire szeretnénk édesre, én mindig egyet használok)
– 2 kisebb marék friss spenót
– 2 kisebb marék (fagyasztott) vegyes bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya, ribizli)
– 2-3 evőkanál zabepehely
– 1 evőkanál chia mag
– 1 evőkanál kendermagpor
– 200-300 ml mandulatej (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre)
Tegyük az összes hozzávalót a robotgépbe és turmixoljuk simára. Töltsük poharakba és azonnal fogyasszuk, mivel a chia- vagy lenmag elég hamar besűríti és utána inkább kanalazva tudjuk enni.
A gyömbért meghámozzuk, jó vékonyan felszeleteljük, a főzőedény aljára pakoljuk. Rádobjuk a fűszereket és a mézet, majd az egészet felöntjük fél liter vízzel. Felfőzzük, és pont...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk 2,5 dl kalóriaszegény almalevet, félrehúzzuk. Belekeverünk 1 fahéjrudat, néhány almakockát, 1 evőkanál pálinkát, és tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz adagból két liternyi itóka lesz. Áztassunk bele 2 – 2 dkg szárított gyógyfüvet az alábbiakból: fehér üröm, ezerjófű, kálmos gyökér, édeskömény mag, angelika gyökér, izsóp, dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét forrásban lévő víz gőze felett egy tálban megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett a csokoládéhoz adjuk a vizet. Addig keverjük, amíg teljesen egyenletessé nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű