Hozzávalók 2 személyre
12 dkg fehér csokoládé
6 dkg étcsokoládé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dl tej
2 evőkanál csokoládélikőr (elhagyható)
a tálaláshoz:
tejszínhab
cukrozatlan kakaópor
színes kandiscukorpálc
A durvára vágott fehér csokoládét felolvasztjuk 1/2 dl forró tejben, 2 pohárba töltjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A kakaóport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáöntjük a maradék, felforralt tejhez, összeforraljuk, majd felolvasztjuk benne a durvára darabolt étcsokoládét. (Ha melengető italnak készítjük, adhatunk hozzá 2 evőkanál csokoládélikőrt is.)
Az étcsokoládés kakaót óvatosan a fehér csokoládéra öntjük, majd az italt tejszínhabbal és kakaóporral díszítve, színes kandiscukorpálcával tálaljuk.
A hozzávalókat gondosan mérjük ki,majd rakjuk egy keverőtálba és egy mixer segítségével lassan dolgozzuk össze. Aki egy kicsit ütősebbre szeretné annak javaslom,hogy a vodka menny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rumot, a vörösbort és a teát összeöntjük egy edényben, hozzáadjuk a narancs és citrom levét, majd a cukrot és felhevítjük. Ha a cukor teljesen elolvadt, a rumpuncs elkészült. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű