Hozzávalók 2 személyre
12 dkg fehér csokoládé
6 dkg étcsokoládé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dl tej
2 evőkanál csokoládélikőr (elhagyható)
a tálaláshoz:
tejszínhab
cukrozatlan kakaópor
színes kandiscukorpálc
A durvára vágott fehér csokoládét felolvasztjuk 1/2 dl forró tejben, 2 pohárba töltjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A kakaóport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáöntjük a maradék, felforralt tejhez, összeforraljuk, majd felolvasztjuk benne a durvára darabolt étcsokoládét. (Ha melengető italnak készítjük, adhatunk hozzá 2 evőkanál csokoládélikőrt is.)
Az étcsokoládés kakaót óvatosan a fehér csokoládéra öntjük, majd az italt tejszínhabbal és kakaóporral díszítve, színes kandiscukorpálcával tálaljuk.
A kimagozott meggyet összezúzzuk, hozzáadjuk a vizet, a kevés vízben feloldott citromsavat és jol elkeverjük. 2 napig állni hagyjuk. 2 nap után átszűrjük a levét jól kinyomkodju...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA feketeribizli nemcsak az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, hanem az egyik legaromásabb is. Érdemes - nagyanyáink nyomdokain haladva - szörpöt, zselét és likőrt is készíteni bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított 70 dkg sárgarépát feldaraboljuk, a narancsokat megmossuk, vékonyan levágjuk a külső héját, felszeleteljük. Megfőzzük a cukorral együtt az 5 liter vízben. Ha puhár...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű