Hozzávalók 2 személyre
12 dkg fehér csokoládé
6 dkg étcsokoládé
2 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dl tej
2 evőkanál csokoládélikőr (elhagyható)
a tálaláshoz:
tejszínhab
cukrozatlan kakaópor
színes kandiscukorpálc
A durvára vágott fehér csokoládét felolvasztjuk 1/2 dl forró tejben, 2 pohárba töltjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A kakaóport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáöntjük a maradék, felforralt tejhez, összeforraljuk, majd felolvasztjuk benne a durvára darabolt étcsokoládét. (Ha melengető italnak készítjük, adhatunk hozzá 2 evőkanál csokoládélikőrt is.)
Az étcsokoládés kakaót óvatosan a fehér csokoládéra öntjük, majd az italt tejszínhabbal és kakaóporral díszítve, színes kandiscukorpálcával tálaljuk.
Facsarjuk ki a 6 db narancsot és az 1 db lime-ot (vagy citromot), és a kifacsart levet tegyük félre. Dobjunk 4-4 jégkockát fejenként a poharakba (minimum 4 dl-es poharak legyenek,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgépben jól összedolgozzuk a hozzávalókat. Ha túl pépes, tegyünk több vizet hozzá.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. Az előre behűtött hozzávalókat összemérjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű