5 dl félédes vörösbor
2 dl rum
10 ml rumaroma (1-2 teáskanál)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2 db szegfűszeg (3)
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
28 napig érleljük, utána lefejtjük, álli hagyjuk majd 10-12 nap múlva ismét lefejtjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz epreket megmossuk, és belerakjuk a turmixgépbe. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és legnagyobb fokozaton összeturmixoljuk. Egy szép darab epret használhatunk díszítésnek.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a cukrot egy pohár langyos vízbe szórjuk és hagyjuk felfutni. A gyömbért lereszeljük, nagyobb kancsóba tesszük, ráöntjük a forró vizet, belereszeljük a citromok héjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCereal programon készitjük. A végén kevertem hozzá 1 ek.cukrot. Szűrjük. Krémes állagú.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű