5 dl félédes vörösbor
2 dl rum
10 ml rumaroma (1-2 teáskanál)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2 db szegfűszeg (3)
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tejet felforralom, majd elzárom alatta a lángot, és előbb az apróra tördelt csokoládét, majd minden más hozzávalót belekeverek. Gyorsan, de alaposan összedolgozom a botmixerrel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy főzőedényben 1 liter vizet forralunk, majd ha forrni kezd, beleöntjük a tápióka gyöngyöket és 30 percig főzzük őket alacsony lángon. Ezalatt a gyöngyök átlátszó színűek és kocs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérünk 4 dl tejet, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a cukrot, és elkezdjük melegíteni. Mire a tej forró lesz, néhányszor megkeverve a csokoládé és a cukor elolvad benne. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű