5 dl félédes vörösbor
2 dl rum
10 ml rumaroma (1-2 teáskanál)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2 db szegfűszeg (3)
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A 4 tojás sárgáját, a cukrot, a kakaót és a tejet összefőzzük jó krémesre (mintha madártejet főznénk), majd kevergetve kihűtjük. (Ha tojás flipet készítünk, a kakaót értelemszerűen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra reszelt nyers cékla levét gyümölcspréssel, esetleg gyümölcscentrifugával kinyerjük. Natúr állapotban vagy kevés mézzel, citromlével elkeverve elsősorban reggelire fogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFogjunk egy nagyobbacska almát, egy kisebb farab 3-4 centis gyömbért, egy darab fahéjat (egész) és egy narancsot. Hámozzuk meg a gyömbért, vagy vágjuk vékony csíkokra, vagy a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a borral és cukorral felforraljuk, és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni. A narancsot forró vízzel lemossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, félbevágjuk, levét kifacsarj...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű