5 dl félédes vörösbor
2 dl rum
10 ml rumaroma (1-2 teáskanál)
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2 db szegfűszeg (3)
A hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, míg az eper puha nem lesz. Szétpaszírozzuk és hagyjuk kihűlni. A citromot kifacsarjuk és ízlés szerint h...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sárgabarackot meghámozzuk és kimagozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. Aztán a sárgabarackot a vízzel feltesszük főni, majd 2-3 percig forraljuk. Miután levettük a tűzről hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk. 2. Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. 3. Poharakba jégkockát tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megfőzöm, pépesítem, felöntöm a vízzel, felforralom, bele teszem a citrom savat, forrón üvegekbe, majd száraz dunsztba
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű