1 üveg vörösbor
3 dl víz
3 evőkanál cukor
1 evőkanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér
1 rúd fahéj
1 narancs
Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.
Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba.
Előtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és 1 percig keverünk, míg sűrű, habos elegyet nem kapunk. Utána poharakba töltjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA fagylaltot poharakba osztjuk. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a csokoládészirupot, majd a fagyira tesszük. Egy-egy jégkockát teszünk az italba, a tetejét tejszínhabbal dí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű