Családireceptkönyv.hu

forralt bor


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg vörösbor
3 dl víz
3 evőkanál cukor
1 evőkanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér
1 rúd fahéj
1 narancs

Elkészítés:


Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.

Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba.

forralt bor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kendermag tej
Kendermag tej

1.Előző este beáztatom a kendermagot (vagy minimum 4-5 órát). 2.Turmixgépben összekeverem a magot és 1 bögre vizet. Akár pár percig is hagyom, hogy jól összekeveredjen a két alkot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fenyőrügy szirup - köhögésre
Fenyőrügy szirup - köhögésre

Mossunk ki alaposan egy nagy befőttes üveget. Szórjunk az aljára cukrot, majd tegyünk rá egy sor fenyőrügyet. Kicsit nyomkodjuk meg. Szórjuk meg vastagon cukorral, majd újra rügy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Forralt bor
Forralt bor

A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromá...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk