1 üveg vörösbor
3 dl víz
3 evőkanál cukor
1 evőkanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér
1 rúd fahéj
1 narancs
Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.
Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba.
1. A Bodzavirágokat nem szabad mosni, csak kicsit megrázogatni, és egy öblös tálba tenni, ami kb. 3 Literes legyen legalább. 2. Az ásványvizet összekeverem a citromsavval és a Bod...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFacsarjuk ki az egy egész citromnak a levét. A levet öntsük bele egy kancsóba, ehhez öntsünk fél liter vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyünk bele ízlés szerint 2-4 ek...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKét deciliter kókusztejet mixerezz össze két evőkanál zabpehellyel, egy banánnal és egy kis fahéjjal! Szórd meg a tetejét egészséges zsírokban és fehérjékben gazdag mandulával!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű