2 db banán (kisebb)
15 dkg eper (lehet fagyasztott is)
3 dl almalé (100%-os, hideg, vagy narancslé, baracklé)
5 dkg mandula (szeletelt)
A gyümölcsöket megmossuk. Az epret kisebb darabokra, a banánt pedig nagyobb szeletekre vágjuk.
2 dl almalét, és a gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, és krémes állagúra pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá egy kevés almalevet.
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A turmixot poharakba töltjük, és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.
A hozzávalókat turmixgépben összetörjük, majd hűtőbe tesszük, addig hűtjük, még fagyi szerű nem lesz belőle.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNyersen összedarabolom, vízzel és sóval összeturmixolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletes limonádé alapja a cukorszirup. (a limonádé nem összetévesztendő a citromos vízzel) Ha valaki nem kedveli a cukrot, az alábbi eljárás mézzel is működik, de ne forraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik tasak habtejszínt megmelegítjük ( nem forróaljuk !! ) , és belekeverjük a kapucsínót, majd a többi hozzávalót is. Alaposan összekeverjük az egészet és kiöntjük egy üvegb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű