2 db banán (kisebb)
15 dkg eper (lehet fagyasztott is)
3 dl almalé (100%-os, hideg, vagy narancslé, baracklé)
5 dkg mandula (szeletelt)
A gyümölcsöket megmossuk. Az epret kisebb darabokra, a banánt pedig nagyobb szeletekre vágjuk.
2 dl almalét, és a gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, és krémes állagúra pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk még hozzá egy kevés almalevet.
A mandulát száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A turmixot poharakba töltjük, és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.
A tejet feltesszük forralni, közben felolvasztjuk a csokit kevés tejjel. Ha forr a tej, belekeverjük a csokit. A tűzről levéve beletesszük a vaníliás cukrot, és a 60 dkg cukrot....
Elkészítési idő: 5 percA megmosott és kimagozott cseresznyét összeturmixoljuk az eperrel. Hozzáadjuk a joghurtot,cukrot vagy édesítőt, a citrom kicsavart levét és a baracklevet. Jól összekeverjük, hű...
Elkészítési idő:A szőlőt ledaráljuk, majd a szőlőprésbe tesszük (igény szerint a fürtöket megmoshatjuk). Kipréseljük a jól lenyomott szőlőnket. A kapott friss levet (1 kg kb. 6,5 dl must) tisztár...
Elkészítési idő:A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A toj...
Elkészítési idő: 25perc