menu

Családireceptkönyv.hu

Limonchello


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl vodka

1 rúd fahéj

3 szegfűszeg

4 citrom

1 lime

5 dl víz

40 dkg cukor

Elkészítés:


Egy befőttesüvegben a vodkába teszem a zöldséghámozóval vékonyan lehántott héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre.
Amikor késznek ítélem, a vízből és cukorból szirupot főzök és teljesen kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap átszűröm a vodkát és összekeverem a sziruppal. Üvegekbe töltöm és mehet a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe.
A pucér citrusokból lekvár készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Télire bármely bogyós gyümiszörp
Télire bármely bogyós gyümiszörp

A szamócát folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd amikor már teljesen tiszta lesz az öblítővíz, akkor csumájától is megszabadítjuk, majd lemérjük. Ahány kiló a gyümölcs, annyi ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás forralt bor
Almás forralt bor

A bor és az almalé keverékéhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és egy fél narancs héját. Ezt követően belekanalazzuk a mézet, és forráspontig melegítjük, de f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ír krémlikőr recept(Baileys)
Ír krémlikőr recept(Baileys)

2 dl tejszínt melegítek, nem túlforróra. Erre azért van szükség, jobban oldódjanak benne a hozzávalók. Majd szép sorban, kevergetés mellett hozzáadjuk az összetevőket, ebben a...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág likőr
Bodzavirág likőr

1. A Bodzavirágokat nem szabad mosni, csak kicsit megrázogatni, és egy öblös tálba tenni, ami kb. 3 Literes legyen legalább. 2. Az ásványvizet összekeverem a citromsavval és a Bod...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk