Családireceptkönyv.hu

Limonchello


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl vodka

1 rúd fahéj

3 szegfűszeg

4 citrom

1 lime

5 dl víz

40 dkg cukor

Elkészítés:


Egy befőttesüvegben a vodkába teszem a zöldséghámozóval vékonyan lehántott héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre.
Amikor késznek ítélem, a vízből és cukorból szirupot főzök és teljesen kihűtöm, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap átszűröm a vodkát és összekeverem a sziruppal. Üvegekbe töltöm és mehet a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe.
A pucér citrusokból lekvár készül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Avokádó kiwi turmix
Avokádó kiwi turmix

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Levendulás limonádé édesítővel
Levendulás limonádé édesítővel

1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (cukorral vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyömbéres fügelikőr
Gyömbéres fügelikőr

A gyömbért meghámozom, felszelem julienne-re, vagyis csíkokra. A fügéket megmosom és óvatosan, hogy szét ne nyomjam, karikára vágom. Szélesebb szájú üvegbe dobálom először a gyöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Karácsonyi forróital
Karácsonyi forróital

Tedd fel a tűzhelyre melegedni a tejet. Dobd bele a szegfűszeget és a fahéjat. Amikor már elég meleg, de még nem forr a tej, dobd bele a kétféle kakaót, a kockacukrot és a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk