3 db alma
4 db sárgarépa
1-2 db narancs
víz
cukor
60 dkg cukor
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és gerezdekre vágjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a megmosott narancsokat héjastól feldaraboljuk. (Csak akkor hagyjuk rajta narancson a héját, ha bio termesztésből származik!) Ezután tegyük a gyümölcsöket és a zöldséget egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzzük puhára. Miután levettük a tűzről, kicsit hagyjuk kihűlni és turmixoljuk össze. Ezután 4 liter vízben oldjunk fel 60 dkg cukrot, ízesítsük kevés természetes C vitaminnal és keverjük össze a gyümölcslével.
Egy sötét színű üveget megtöltünk áfonyával, ráöntjük a cukrot, felöntjük alkohollal vagy barackpálinkával. Szöbahőmérsékletentároljuk, rázogatjuk naponta.Egy hónap múlva illatos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegalább 1 percig turmixoljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA feketeribizli nemcsak az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, hanem az egyik legaromásabb is. Érdemes - nagyanyáink nyomdokain haladva - szörpöt, zselét és likőrt is készíteni bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyümölcsök kockázva. Minden hozzávalót az edénybe tesszük, és 30MP/8 F. Ha édesebben szeretnénk akkor tehetünk bele 1 EK mézet, a mézet az elején a többi hozzávalóval bele tessz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű