Hozzávalók 5 dl-hez
1 kisebb banán
1 alma
1 körte
2,5 dl almalé vagy víz
2 teáskanál xilit
1 teáskanál citromlé
A banánt megpucoljuk, feldaraboljuk. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gyümölcslevet vagy vizet, valamint a gyümölcsöt és az édesítőt alaposan összeturmixoljuk. Ezután hozzákeverjük a citromlevet.
Hidegen tálaljuk.
A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűFőzd le a teát, majd add hozzá a rumot, a fűszereket és a cukrot. Egy kistányérba csavard bele a citrom levét, egy másikba pedig szórd bele a kristálycukrot. A poharak száját előbb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi. Váratlanul összeturmixoljuk. Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKészítsünk egy jó erős fekete teát, fél liter vízből. Adjuk hozzá a rumot vagy whisky-t, a fűszereket és a cukrot. Készítsük elő a poharakat: a fél citrom levét önt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű