menu

Családireceptkönyv.hu

Csoko-mokka likör


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.

Elkészítés:


Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Hamis Sangria
Hamis Sangria

Előkapod a legnagyobb üvegtálad. Belerakod a leszemezgetett, megmosott szőlőszemeket. Ráöntöd a szőlőlét. Fogod a lime-ot és felkarikázod, a narancsot is feldarabolod. (félkarikára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vaníliás tojáslikőr
Vaníliás tojáslikőr

A tejet a tejszínnel, a vaníliás cukrokkal és a porcukor felével felforraljuk, rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A tojássárgájákat a porcukor másik felével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baileys
Baileys

A tejszín felét felmelegítettem, bele a cappucino por és a cukor, simára kevertem, maradék tejszín, ezután vanília aroma, sűrített tej és lassan hozzáadtam a rumot. Üvegbe tölteni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bólé
Bólé

Egy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrölt fahéjjal, a...

Elkészítési idő: 2 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk