2,5 dl erős esspresszó kávét felmelegítünk 2 rúd fahéjjal, és 5 dkg barnacukorral.
Fél órátállni hagyjuk. 6 tojás sárgáját vízgőz fölött habosra keverjük 10 dkg barnacukorral. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, a kávét és 1,25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whiskyt. Üvegekbe töltjük. 6 hónapig eláll.
Előkapod a legnagyobb üvegtálad. Belerakod a leszemezgetett, megmosott szőlőszemeket. Ráöntöd a szőlőlét. Fogod a lime-ot és felkarikázod, a narancsot is feldarabolod. (félkarikára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel, a vaníliás cukrokkal és a porcukor felével felforraljuk, rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A tojássárgájákat a porcukor másik felével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszín felét felmelegítettem, bele a cappucino por és a cukor, simára kevertem, maradék tejszín, ezután vanília aroma, sűrített tej és lassan hozzáadtam a rumot. Üvegbe tölteni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel az őrölt fahéjjal, a...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: Könnyű