Hozzávalók: apró szemű édes eper, vodka, valamint 5 dkg kristálycukor minden 2 dl - átszűrt - epres vodkához.
Valójában nem terveztem idén ezt a likőrt, viszont egy alkalommal olyan apró szemű epret sikerült szednünk, hogy úgy döntöttem, némi vodkában kell beteljesíteniük a végzetüket.
Az első fázisban nem sok teendő van vele, az epret meg kell tisztítani, üveg(ek)be tenni, és annyi vodkával felönteni, amennyi cca. egyujjnyira ellepi. Nagyobb szemű eprek esetén érdemes darabolni azokat - a méret nem kikötés, de az, hogy a gyümölcs valóban érett és zamatos legyen, igen.
Hűtőszekrénybe téve érlelődni hagyom legalább 3, de inkább 4 hétig, egy hónapig. Ezután először tiszta, sűrű szövésű anyagon felfogom az epret, közben finoman ki is nyomkodom, "préselem" a levét, majd másodszor kávéfiltere(ke)n szűröm át a vodkát. Ez hosszadalmas folyamat, amit nem érdemes siettetni, különben zavaros lesz a likőr a végén, viszont magára lehet hagyni a szűrés alatt, csak időnként rá kell nézni és ki kell cserélni a filtert.
A kiválasztott üvegbe szórom a cukrot és felöntöm az epres vodkával - időnként megforgatom, összerázom, amíg feloldódik, majd hűtőszekrénybe teszem a kész likőrt. Jól behűtve, jégkockával vagy anélkül akár azonnal is fogyasztható, de kis pihenő után még finomabb lesz
Az epret a citromlé felével pürésítjük, majd átpasszírozzuk, így nem kerülnek bele a limonádéba az epermagok. A cukorból és vízből szirupot főzünk, majd a lehűtött szirupot, a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítünk 2 filterrel egy liter erős teafőzetet. 3 percig ázni hagyjuk, ebbe kerül két citrom leve, 4-5 evőkanálnyi cukor, és a frissen reszelt gyömbér. Tálaláskor a teát jégkockák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden összetevőt összeturmixolunk. Jégkockákra öntve fogyasszuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejszínhabot keményre verjük. A kakaóport a porcukorral és a tejjel egy fazékban összekeverjük és felfőzzük. A csokit kis darabokra törjük, és a főzetben megolvasztjuk. Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű