Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

eper likőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: apró szemű édes eper, vodka, valamint 5 dkg kristálycukor minden 2 dl - átszűrt - epres vodkához.

Elkészítés:


Valójában nem terveztem idén ezt a likőrt, viszont egy alkalommal olyan apró szemű epret sikerült szednünk, hogy úgy döntöttem, némi vodkában kell beteljesíteniük a végzetüket.
Az első fázisban nem sok teendő van vele, az epret meg kell tisztítani, üveg(ek)be tenni, és annyi vodkával felönteni, amennyi cca. egyujjnyira ellepi. Nagyobb szemű eprek esetén érdemes darabolni azokat - a méret nem kikötés, de az, hogy a gyümölcs valóban érett és zamatos legyen, igen.
Hűtőszekrénybe téve érlelődni hagyom legalább 3, de inkább 4 hétig, egy hónapig. Ezután először tiszta, sűrű szövésű anyagon felfogom az epret, közben finoman ki is nyomkodom, "préselem" a levét, majd másodszor kávéfiltere(ke)n szűröm át a vodkát. Ez hosszadalmas folyamat, amit nem érdemes siettetni, különben zavaros lesz a likőr a végén, viszont magára lehet hagyni a szűrés alatt, csak időnként rá kell nézni és ki kell cserélni a filtert.
A kiválasztott üvegbe szórom a cukrot és felöntöm az epres vodkával - időnként megforgatom, összerázom, amíg feloldódik, majd hűtőszekrénybe teszem a kész likőrt. Jól behűtve, jégkockával vagy anélkül akár azonnal is fogyasztható, de kis pihenő után még finomabb lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Banános Kiwis Smoothie
Banános Kiwis Smoothie

Daraboljuk össze a gyümölcsöket, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és turmixoljuk össze

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Jaffa szörp (Annuskám)
Jaffa szörp (Annuskám)

Az alaposan megmosott narancsok héját nagyon vékonyan egy zöldségpucolóval lehámozzuk. Igyekezzünk úgy haladni, hogy a fehér rész nélkül szedjük le. Válogassuk át és a fehér részek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pitypang szörp
Pitypang szörp

A pitypang (gyermekláncfű) virágról a szárát lecsipkedjük, beletesszük egy üveg-, vagy ép zománcú edénybe, ráöntjük a vizet és egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap lassú melegítés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Cseresznyés likőrbor
Cseresznyés likőrbor

Hozzávalókat össze kell keverni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk