30 dkg zölddió
3 db fahéjrúd
8-10 szem szegfűszeg
30-40 dkg cukor
1 l vodka , esetleg gyümölcspálinka
2 db jól záródó, literes dunsztosüveget jól kimosunk.
A diót alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük (gumikesztyűben, mert különben jól megfogja a kezet).
A hozzávalókat igazságosan elosztjuk a két üveg között, ráöntjük a vodkát.
Jól lezárjuk, és összerázzuk.
Hűvös helyre rakjuk, de legyen szem előtt, mert hetente egyszer kicsit át kell forgatni.
Karácsony előtt (ha már nem bírunk a kíváncsisággal, akkor mondjuk november végén) leszűrjük, és üvegekbe töltjük.
A készítés ideje elhúzódik, mivel fél évet érlelődik a likőr. De munka csak annyi van vele az elkészítés után, hogy amikor a szemünk elé kerül, időnként rázogassuk át az üveg tartalmát.
5 szép nagyméretű narancsot vettem ...meghámoztam , de úgy hogy még a fehér része is le kell jöjjön ...feldaraboltam, ezt egy fazékba rakom...tettem hozzá 25 dkg cukrot 4 dl viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt gyömbért locsoljuk meg a citrom levével, majd mehet hozzá a vékonyan lehántott héja is. Mindezt beletenni egy 2 literes műanyag palackba, majd hozzá kell adni a lapos e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat ledzsúszoljuk, és egy nagyon finom, üdítő italt kapunk!
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Egy kancsó friss vízbe csavarjunk egy egész citromot és tegyünk hozzá görögdinnye kockákat. 2. Pár órán keresztül hagyjuk a hűtőben állni. 3. Tálaljuk jégkockával, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű