1 pohár rizs
1 rúd fahéj (kb. 8 cm-es)
2,5 pohár forró víz
1/3 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél teáskanál vanília
2 pohár hideg víz
1. Öntsd fel a rizst forró vízzel.
2. Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, mixeld össze.
3. Vékony lyukú szűrőn szűrd át. Csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
4. A folyadékot – ez már maga a natúr rizstej – izesitsd vaníliás cukorral vagy vaníliával ízlés szerint és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert a rizstej hidegen az igazi.
Ebből a mennyiségből kb. 1 liter házi rizstej készítése oldható meg.
Először karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat felkockázzuk, a barackok héját, ha akarjuk, lehúzzuk, bár nem szükséges. Beledobájuk őket a turmixgépbe a jégkockákkal együtt. Hozzáadjuk a fahéjat és a méz...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk, és összedolgozzuk. Ha botmixerrel készítjük, először a gyümölcsöket pici joghurttal dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a többi joghurtot, ízlé...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel hígítjuk, hogy a turmixunk krémes állagú legyen. Lehet édesíteni mézzel, juharsziruppal, adhatunk hozzá jégkockát is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű