3 db paradicsom vagy
5-6 db koktél paradicsom,
1 szelet zeller,
néhány bazsalikom levél
Paradicsomot fogyasztók körében jóval alacsonyabb a stroke előfordulásának kockázata, mint azoknál, akik kevés paradicsomot fogyasztanak. A paradicsomban egy likopin nevű jótékony antioxidáns található nagy mennyiségben, amely a káros szabadgyökök megkötése révén számos betegség, köztük több daganattípus megelőzésében játszik fontos szerepet.
A vörös zöldségek segítik a vörösvérsejtek regenerálását és szaporodását, tehát a vérszegénység ellenszerei. A piros és vörös ételek rendkívül sok flavonoidot is tartalmaznak, ami segíti a vért megfelelő állagúan tartani, serkenti a vérkeringést, és erősíti a véredénykék falát.
A tűzről levéve beletesszük a levendulát, és 10 percig áztatjuk a cukros vízben. Végül kiszedjük a levendulát, és hozzáöntjük a maradék vizet, és a citromlevet. Hagyjuk teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort és vizet egy lábasba öntjük, és a tűzhelyre helyezzük. Belerakjuk a szegfűszeget, cukrot, fahéjat, vanília aromát. Az egyik citrom héját belereszeljük, majd a citromok le...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból főzzünk szirupot. Amikor már teljesen elolvadt a kristálycukor, szórjuk bele a levendula virágokat, majd hagyjuk még két-három percig forrni. Ekkor vegyük le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, felkockázzuk. A jég kivételével minden hozzávalót a turmixgépbe öntünk, és összeturmixoljuk (ha bírja a gép, a jeget is beletehetjük). Poharakba töltjük,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű