2,5 dl víz
10 dkg nádcukor
5 dkg keserű kakaópor
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
2,5 dl vodka
vaníliarúd vagy vaníliás cukor
A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük.
Ha valaki ütősebbé szeretné, akkor duplázza meg a vodka adagot, és hagyja ki a vizet.
Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom, majd elzárom alatta a lángot, és előbb az apróra tördelt csokoládét, majd minden más hozzávalót belekeverek. Gyorsan, de alaposan összedolgozom a botmixerrel,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 2l-es üres műanyag flakont félbevágjuk, üvegestül beletesszük a vodkát. A műanyagot felöntjük vízzel, és a falához beállítjuk a citrom karikákat, és a menta leveleket, és az egés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű