1,5 kg sárgarépa
2 kg alma -savanykás
3 citrom
3-4 narancs
3 banán
3 ek méz v. 2 ek folyékony édesítő
2-3 l víz
Sárgarépát,almát hámozás után karikára illetve kockára vágva feltesszük annyi vízbe ami éppen ellep és megfőzzük.
A citromot ,narancsot, banánt is megpucoljuk.
Robo Sheffel v. turmixxal pürésítjük a főtt almát, sárgarépát, majd belekeverjük a szintén kifacsart narancs és citrom levét, mag nélküli húsát szintén pürésítve,. és végül belekeverjük a mézet is. Felöntjük 2 l vízzel. Sűrű ivólét kapunk, melyet még lehet higítani aki nem szereti a sűrűségét
Nekem ebből a mennyiségből 3 x 1 l-es és 4 x 1/2 l ital lett.
Minden reggel éhgyomorra legalább 1 pohárral igyál belőle.
Fűszeres, török ételek szenzációsan frissítő, nyári kísérője ez a házi joghurtital, az ayran. Összeöntjük a joghurtot a vízzel. Sózzuk és beleszórjuk a friss mentát. Botmixerrel az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük. 2. Egy nagy edénybe 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel, ha kihűlt elkeverjük a citromsavval, a borkősavval é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 tennivaló: A zöld diót ledaráljuk, beletesszük egy 15-20 literes zárható műanyag edénybe. Hozzáadjuk a kifejtett meggyet a cukrot és a pálinkát. A vanília rudat felhasítva b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vanília rudakat kétfele vágtam, beleraktam az alkoholba. 2. Amikor eszembe jut kicsit megrázogatom az üveget. 3.---- 3 hónap múlva éri el teljesen kész állapotát
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű