1 liter tej készítéséhez
-6 evőkanál mák ( ezt használtam )
-1 liter víz
-ízlés szerint édesítő vagy méz ( ezt használtam )
-új nejlon harisnya
A mákot beáztatom legalább 3 órára kb 1 liter vízben .Ha letelt az áztatási idő ,leöntöm azt áztató vizet róla és pluszban még jó alaposan átmosom a mákot tiszta tisztított vízzel .Ezt azért kell ,hogy a mák íze kevésbé legyen intenzív a tejben . Ha áztató vízzel kerül turmixolásra a tej ihatatlanul fanyar mák ízű lesz .Ezután a turmixgépbe öntöm a jól átmosott mákszemeket , öntök hozzá 1 liter vizet ízlés szerint édesítem .Kb. 3 percig turmixolom , majd a tejet leszűröm nejlon harisnyával . Itt az apró szemű szűrű nem működik , mert a mákszemek átmennek rajta a tejbe , tapasztalatból mondom
A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakjuk, majd botmixerrel összedolgozzuk. Poharakba kiöntjük, majd egy kis csokival díszítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA finomra turmixolt gyümölcsital, a smoothie Angliából indult világhódító körútjára. Ma már itthon is egyre több élelmiszerboltban találkozhatunk előre elkészített, üvegekbe csomag...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA narancsot, a mandarint jól megmossuk, és a levüket kifacsarjuk. A héjukat kisebb darabokra vágjuk és a vízzel addig főzzük, míg a víz mennyisége kb. a fele lesz. Leszűrjük. A k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű