1 liter tej készítéséhez
-6 evőkanál mák ( ezt használtam )
-1 liter víz
-ízlés szerint édesítő vagy méz ( ezt használtam )
-új nejlon harisnya
A mákot beáztatom legalább 3 órára kb 1 liter vízben .Ha letelt az áztatási idő ,leöntöm azt áztató vizet róla és pluszban még jó alaposan átmosom a mákot tiszta tisztított vízzel .Ezt azért kell ,hogy a mák íze kevésbé legyen intenzív a tejben . Ha áztató vízzel kerül turmixolásra a tej ihatatlanul fanyar mák ízű lesz .Ezután a turmixgépbe öntöm a jól átmosott mákszemeket , öntök hozzá 1 liter vizet ízlés szerint édesítem .Kb. 3 percig turmixolom , majd a tejet leszűröm nejlon harisnyával . Itt az apró szemű szűrű nem működik , mert a mákszemek átmennek rajta a tejbe , tapasztalatból mondom
2 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon...
Elkészítési idő: 20 perc+ 1nap Nehézség: NehézA szirup hozzávalóit – a vanília kivonatot kivéve – tegyük egy kisebb lábosba és melegítsük fel. Akkor jó, ha a cukor már teljesen elolvadt és apró buborékok kezdenek látszódni b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze kell turmixolni. :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű