Hozzávalók 2 pohárhoz
40 dkg dinnyehús
10 dkg cukor
1 dl víz
1 citrom leve
a tálaláshoz: dinnyeszelet (elhagyható)
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A dinnyehúst turmixoljuk, hozzáadjuk a szirupot meg a citrom levét, és alaposan összekeverjük.
Fagylaltgépben készítjük vagy fagyasztóban dermesztjük. Utóbbi esetben fél óránként villával átkeverjük, míg a kellő állagot el nem éri.
Tálaláskor dinnyeszelettel díszíthetjük.
Egy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le (kisgyerekeknek mindig mossuk meg enyhén). Keverjük össze 6 l vízzel, tegyünk bele 5 db karikára vágott cit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a zabpehellyel egy edénybe tesszük, és pár percig főzzük vagy mikrózzuk (nagyobb edényt használjunk a mikrózás esetén, hogy ne fusson ki.) Az almának eltávolítjuk a magház...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű