50 dkg eper
260 g cukor
300 ml víz
300 ml vodka
1 db citrom
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, míg az eper puha nem lesz. Szétpaszírozzuk és hagyjuk kihűlni.
A citromot kifacsarjuk és ízlés szerint hozzáadjuk.
Következőnek mehet bele a vodka.
Ha kész, mehet az üvegbe vagy a pohárba!
A 4 tojás sárgáját, a cukrot, a kakaót és a tejet összefőzzük jó krémesre (mintha madártejet főznénk), majd kevergetve kihűtjük. (Ha tojás flipet készítünk, a kakaót értelemszerűen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.) 2. Lépés Egy nagy korsóban vagy ka...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűTegyük a bodzavirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. A virágokat nem kell megmosni, különben sok ízanyagot veszítünk el vele. Dobjuk bele a vék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű