50 dkg eper
260 g cukor
300 ml víz
300 ml vodka
1 db citrom
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A cukorral és a vízzel felfőzzük, míg az eper puha nem lesz. Szétpaszírozzuk és hagyjuk kihűlni.
A citromot kifacsarjuk és ízlés szerint hozzáadjuk.
Következőnek mehet bele a vodka.
Ha kész, mehet az üvegbe vagy a pohárba!
A mentaleveleket leszedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a tálaláshoz, a többit apróra vágjuk. A citrom héját zöldséghámozóval lehúzzuk. 2 dl vizet elkeverünk a cukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe beledobtam a csokikockákat, mikróba nem egészen egy percre be (közben figyeltem, hogy forrás közben ki ne fusson a csészéből), aztán a megolvadt csokit szépen elkevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A befőtteket bóléstálban összekeverjük, hozzáadjuk a ribizlit és az epret. 2. Ráöntjük a konyakot, a likőrt és a bort, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3. Fogyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott narancsok héját nagyon vékonyan egy zöldségpucolóval lehámozzuk. Igyekezzünk úgy haladni, hogy a fehér rész nélkül szedjük le. Válogassuk át és a fehér részek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű